Οι διατροφικές τάσεις του 2021
Οι διατροφικές τάσεις του 2021
Oι φετινές «προβλέψεις» του Olivemagazine.gr για το τι θα μας σερβίρει στο τραπέζι το 2021.
Μια ανασκόπηση στα διατροφικά δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς συχνά δίνει την πρώτη εικόνα του τι ενδεχομένως να περιλαμβάνει την τρέχουσα χρονιά η διατροφική μας καθημερινότητα.
Το σπιτικό φαγητό είναι τάση!
Ένα από τα πολλά που μας έμαθε το 2020, είναι το πώς να περνάμε περισσότερο δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα. Το μαγείρεμα αποδείχτηκε ένας από τους ίσως πιο αποτελεσματικούς τρόπους χαλάρωσης σε μια δυστοπική και πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση. Οι επισκέψεις στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αναζήτηση συνταγών «της παρηγοριάς» (comfort) αυξήθηκαν με αρκετό κόσμο να μαγειρεύει ακατάπαυστα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Την τιμητική του είχε το ψωμί που πολλοί δοκίμασαν να το φτιάξουν σε διαφορετικές εκδοχές, από τις πιο εύκολες (μπανανόψωμο) μέχρι τις πιο απαιτητικές (με προζύμι) εκδοχές του. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι στην πρώτη καραντίνα το ψωμί ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις διεθνώς ενώ οι δημοφιλείς αναζητήσεις περιλάμβαναν αλμυρά κρουασάν με αύξηση αναζήτησης 1532% και ιαπωνικά μπριός, με αντίστοιχη αύξηση 1081%. Οι «comfort» συνταγές όπως στην Αμερική η πίτα του βοσκού, τιμήθηκαν δεόντως αλλά φαίνεται και μια επιστροφή στα βασικά αφού αναζητήθηκαν και συνταγές με αλεύρι βρόμης και χωρίς αβγά. Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι αυτό αποτελεί και συνέχεια της στροφής που παρατηρήθηκε σε πιο προσεγμένες διατροφικές επιλογές, προσαρμοσμένες στη λογική του γνωστού ρητού «η τροφή σου, το φάρμακό σου». Σε αυτό το κομμάτι θα επανέλθουμε λίγο παρακάτω.
Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Το σπιτικό φαγητό είναι τάση!
Ένα από τα πολλά που μας έμαθε το 2020, είναι το πώς να περνάμε περισσότερο δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα. Το μαγείρεμα αποδείχτηκε ένας από τους ίσως πιο αποτελεσματικούς τρόπους χαλάρωσης σε μια δυστοπική και πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση. Οι επισκέψεις στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αναζήτηση συνταγών «της παρηγοριάς» (comfort) αυξήθηκαν με αρκετό κόσμο να μαγειρεύει ακατάπαυστα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Την τιμητική του είχε το ψωμί που πολλοί δοκίμασαν να το φτιάξουν σε διαφορετικές εκδοχές, από τις πιο εύκολες (μπανανόψωμο) μέχρι τις πιο απαιτητικές (με προζύμι) εκδοχές του. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι στην πρώτη καραντίνα το ψωμί ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις διεθνώς ενώ οι δημοφιλείς αναζητήσεις περιλάμβαναν αλμυρά κρουασάν με αύξηση αναζήτησης 1532% και ιαπωνικά μπριός, με αντίστοιχη αύξηση 1081%. Οι «comfort» συνταγές όπως στην Αμερική η πίτα του βοσκού, τιμήθηκαν δεόντως αλλά φαίνεται και μια επιστροφή στα βασικά αφού αναζητήθηκαν και συνταγές με αλεύρι βρόμης και χωρίς αβγά. Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι αυτό αποτελεί και συνέχεια της στροφής που παρατηρήθηκε σε πιο προσεγμένες διατροφικές επιλογές, προσαρμοσμένες στη λογική του γνωστού ρητού «η τροφή σου, το φάρμακό σου». Σε αυτό το κομμάτι θα επανέλθουμε λίγο παρακάτω.
Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα