Ο Ευ. Τσακαλώτος δικαιώνει τον εξωγήινο… Γιάνη!
papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Ο Ευ. Τσακαλώτος δικαιώνει τον εξωγήινο… Γιάνη!

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ακολουθώντας την παράδοση του Αλ. Τσίπρα και των άλλων ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να χωρέσει σε μια φράση τόσα ψέματα όσα και ο Αλ. Τσίπρας. Συγκεκριμένα δήλωσε για την ομιλία του Κώστα Σημίτη στη Θεσσαλονίκη ότι: "Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές και επιδόματα.

 Εξ ου και άφησε τη χώρα το 2004 - εκτός από καλά θωρακισμένη για οιανδήποτε μελλοντική κρίση - χωρίς πολιτική για το παιδί και τη στέγαση, με την παιδική φτώχεια την εποχή των παχιών αγελάδων να είναι αδικαιολόγητα ψηλά"!


Ψέμα 1ο: Ο Τσακαλώτος λέει ότι ο Σημίτης είπε ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές κι επιδόματα. Αλλά ο Κώστας Σημίτης είπε ότι: Η χώρα έχει μεγάλο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, χαμηλή ανταγωνιστικότητα, χαμηλές επιδόσεις στην κοινωνική πολιτική, στη Δικαιοσύνη, στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Και επιπλέον η κυβέρνηση έχει αντικαταστήσει την οικονομική πολιτική με παροχές κι επιδόματα που ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή. Επειδή για το μόνο που νοιάζεται είναι η εξουσία. Όλα ακριβή 100%. Επειδή η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά μόνο πώς θα μείνει έστω και μια μέρα παραπάνω στην εξουσία. Απόδειξη ότι μόνο το 15% των παροχών και των επιδομάτων της κυβέρνησης πηγαίνει στους φτωχούς και σε όσους έχουν ανάγκη. Το υπόλοιπο 85% το καρπώνονται οι απατεώνες και τα κομματόσκυλα ή οι συγγενείς και οι φίλοι τους, με μοναδική ελπίδα ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρα!

Ψέμα 2ο με… αγγλικό χιούμορ ότι η κυβέρνηση Σημίτη δεν θωράκισε τη χώρα για οιανδήποτε μελλοντική κρίση. Ιδού λοιπόν ποια θωράκιση έκανε ο Κώστας Σημίτης στη χώρα που δεν μπορεί να καταλάβει ο Ευκλείδης:
1) Η χώρα πήγαινε για χρεοκοπία το 1999 και τη σταμάτησε και την ανέτρεψε, μειώνοντας τα ελλείμματα από γύρω στο 10% σε 1,6% και σε 1,8% πολύ μικρότερα από της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου. Ακόμη και μετά την πλαστογραφία και παλιανθρωπιά του Γ. Αλογοσκούφη το έλλειμμα δεν ξεπέρασε το 3,08% του ΑΕΠ.

2) Μείωσε το Δημόσιο Χρέος από 121% του ΑΕΠ (με τα τότε στοιχεία και υπολογισμούς, χωρίς εκπτώσεις) σε 95% του ΑΕΠ. Αν ακολουθούσε την ίδια πολιτική και ο φίλος σας Κωστάκης Καραμανλής τότε το 2008 το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας θα ήταν στο 70% του ΑΕΠ και θα περνούσαμε την κρίση του 2008 χωρίς Μνημόνια και Προγράμματα. Αλλά ο Προκ. Παυλόπουλος και τα άλλα ξεφτέρια της τότε κυβέρνησης προτίμησαν να προσλάβουν άλλα 350 χιλιάδες "γαλάζια" παιδιά στο Δημόσιο και φτάσαμε να πληρώνουμε 1.135.000 ανθρώπους από το κράτος και τα δημόσια ταμεία! Και να δίνουμε επιδόματα σε τυφλούς τερματοφύλακες και ταξιτζήδες, σε εγκύους παπάδες και σε γυναίκες που γεννούσαν κάθε τρεις-τέσσερις μήνες!

3) Μείωσε τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας του κράτους με το σύστημα "κάθε πέντε (5) αποχωρήσεις μόνο μία (1) πρόσληψη". Μείωσε έτσι τις καταναλωτικές δαπάνες του κράτους από το 32% σε 26% του ΑΕΠ και πρόσθεσε στις δημόσιες επενδύσεις ένα 3% επιπλέον. Αυτά μαζί με το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (Γ' ΚΠΣ) ύψους 51,5 δισ. ευρώ που εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Ένωση του επέτρεψαν να γίνουν όλα τα μεγάλα έργα: Αεροδρόμιο Σπάτων, Μετρό Αθήνας, Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο, Ευρωπαϊκοί Δρόμοι (ΠΑΘΕ κλπ.), λιμάνια, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια καθώς και όλα τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων που τελικά στοίχισαν 5 δισ. ευρώ από τα οποία πήρε πίσω το κράτος γύρω στα 2 δισ. ευρώ κι έτσι το τελικό κόστος ήταν 3 δισ. ευρώ μόλις. Στη Βαρκελώνη το 2000 στοίχισαν 7,4 δισ. ευρώ, στο Πεκίνο το 2008 στοίχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 11,4 δισ. ευρώ και στο Λονδίνο το 2012 γύρω στα 13 δισ. ευρώ.

4) Η οκταετία του Κώστα Σημίτη μόνο με την επταετία του Κωνσταντίνου Καραμανλή μπορεί να συγκριθεί. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε μέσο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στην επταετία (1974 - 1980) και ο Κώστας Σημίτης είχε μέσο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 3,8% στην οκταετία (1997-2004). Έτσι θωράκισε την Οικονομία, ενώ εσείς με τη "σκληρή διαπραγμάτευση" και τα capital controls φορτώσατε την ελληνική Οικονομία με βάρος 200 δισ. ευρώ και το δημόσιο χρέος με 50 δισ. ευρώ. Επειδή το μυαλό σας το έχετε στα ρουσφέτια για να εξαγοράσετε καμια ψήφο, καθώς βυθίζεστε.

Ψέμα 3ο: Για την παιδική φτώχεια. Είναι φανερό ότι αυτό το επιχείρημα είναι "μουσαντένιο", που λένε στην πιάτσα. Επειδή η παιδική φτώχεια είναι συνέπεια της φτώχειας των νοικοκυριών. Τα παιδιά δεν έχουν χωριστά έσοδα από τα έσοδα των γονιών τους, ούτε χωριστό προϋπολογισμό. Εν πάση περιπτώσει στην περίοδο Σημίτη κατασκευάστηκαν και παραχωρήθηκαν στους ΟΤΑ 384 νέοι παιδικοί σταθμοί και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και 50 νηπιαγωγεία κάθε χρόνο (συνολικά πάνω από 400), καθώς και 2.000 τουλάχιστον σχολικά έργα. Επίσης αυξήθηκαν σημαντικά τα επιδόματα ανεργίας των νέων. Κατά τα άλλα οι "παχιές αγελάδες", που αναγνωρίζει ο Τσακαλώτος ήταν περίοδος "παχιών αγελάδων", και για τα παιδιά, όπως και για τους γονείς τους. Χωρίς τα συσσίτια της κ. Θεανώς Φωτίου που ετοιμάζει ένα πακέτο 3 δισ. ευρώ που δεν θα αφορά την ακραία φτώχεια, τους άπορους, τα παιδιά, τους ανάπηρους κλπ. Δηλαδή, ποιους θα αφορούν; Μη σπαζοκεφαλιάζετε, θα αφορούν τα ρουσφέτια και μόνο τα ρουσφέτια. Για να εξαγοράσουν ψήφους και μ' αυτά.
Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ομολογεί ότι έκαναν δύο λάθη το α' εξάμηνο του 2015:

Κλείσιμο
α) Πίστευε ότι θα πιάσουν τα 20 δισ. φοροδιαφυγή και 10 δισ. φοροκλοπή το χρόνο. Καλά, δεν είχε ακούσει πώς την πάτησε ο Γιωργάκης Παπανδρέου που πίστευε χάρη στη Λούκα Κατσέλη το ίδιο και είπε το "Λεφτά υπάρχουν"; Από πού μας ήρθε ο Ευκλείδης, από τον Άρη; Μπορεί να πιάσει κανείς τον Έλληνα μικρομεσαίο φοροφυγά;

β) Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλ. Τσίπρας, ο Γιάνης, ο Αλ. Φλαμπουράρης, ο Π. Λαφαζάνης και "τα άλλα παιδιά" πίστευαν ότι θα εκβιάσουν την Ευρώπη αν πουν ότι θα φύγουν από την Ένωση, αν και ήταν γνωστό ότι ο Β. Σόιμπλε τους έδινε 40+10 = 50 δισ. ευρώ για να τους ξεφορτωθεί. Τέτοια εξυπνάδα και στρατηγική ικανότητα είχε ο… θίασος! Εξάλλου, ο Ευκλείδης έλεγε ακόμη ότι οι Γερμανοί μας πίεζαν επειδή είχαμε "πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα". Λες και οι ίδιοι δεν είχαν αριστερή κυβέρνηση με τον Βίλυ Μπραντ, τον Χ. Σμιτ, τον Γκ. Σρέντερ, στη Γαλλία με τον Μιτεράν, τον "Ολαντρέου", στην Ιταλία με τον Ρ. Πρόντι και τον Ντ' Αλέμα κλπ. Δεν φοβούνταν οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι την αριστερή κυβέρνηση, Ευκλείδη. Την ανόητη και χαζή μη-κυβέρνηση φοβούνταν. Επειδή βλέπανε ότι θα χρειαζόταν να πληρώσουν κι άλλο για να σώσουν την Ελλάδα. Οι ερασιτεχνισμοί και οι αυταπάτες της κυβέρνησης κόστισαν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεκάδες και εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ…

Άκου, Ευκλείδη Τσακαλώτε, μια συμβουλή από ένα γέρο αριστερό που έχει ψάξει τα πράγματα σε βάθος: Κάθε βράδυ ν' ανάβεις ένα κεράκι στην Άνγκελα Μέρκελ και στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Επειδή κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη και εσάς στις καρέκλες σας. Διαφορετικά θα είχατε πάρει το δρόμο για το … Γουδί! Όπως εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας στον εξωγήνο Γιάνη. Γκέγκε;

* Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ