Στο σπίτι με την οικογένεια: Τι καλά που δε μιλούσαμε πριν!
Μαίρη Λαμπαδίτη

Μαίρη Λαμπαδίτη

Στο σπίτι με την οικογένεια: Τι καλά που δε μιλούσαμε πριν!

Τρεις αναρτήσεις στα social media που ανέδυαν πικρό χιούμορ με μεγάλες δόσεις αλήθειας έγιναν αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις.

Η πρώτη σημείωνε « Γνώρισα την οικογένειά μου. Καλοί άνθρωποι που φάνηκαν!» η δεύτερη συμπλήρωνε « Είμαι με την οικογένεια. Τι καλά που δε μιλούσαμε πριν!» και η τρίτη προεξοφλούσε « Δικηγόροι που ενταχθήκατε στους ΚΑΔ υπομονή και θα πλουτήσετε με τόσα διαζύγια που κυοφορούνται!»

Η απαγόρευση συγχρωτισμού με τον έξω κόσμο αλλά ο υποχρεωτικός συγχρωτισμός με τους οικείους μας οδηγεί σε συγκρούσεις. Οικογένειες με πολλές δραστηριότητες που ίσως να έτρωγαν μαζί κάποιες Κυριακές τώρα -και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα- πρέπει να συμβιβαστούν και να βρουν τρόπους συνύπαρξης. Με την εξωστρέφεια και το καθημερινό τρέξιμο τα προβλήματα στις σχέσεις καλύπτονται, μπαίνουν κάτω από το χαλάκι. Βγαίνουμε με φίλους, πηγαίνουμε σινεμά, θέατρο, ταξίδια ,δεν αφήνουμε κενά που πρέπει να συμπληρώσουμε εμβαθύνοντας στον κόσμο του άλλου, του συντρόφου, του παιδιού.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους από τη σύγκρουση μπορεί να βγει και κάτι καλό καθώς μέσα στο πλαίσιο των χαλαρότερων ρυθμών που ζούμε όλοι μπορούμε να εστιάσουμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Μάλλον πρέπει να βιαστούμε γιατί οι οικονομικές συνέπειες που θα κληθεί να διαχειριστεί κάθε εργαζόμενος και επιχειρηματίας θα αυξήσουν τα επίπεδα στρες τα οποία μοιραία μεταφέρονται στην οικογένεια. Γιατί ως γνωστόν η φτώχια φέρνει γκρίνια.

Σκέφτομαι ότι τα μικρά παιδιά των γονέων με καλές προθέσεις ,μεγαλώνοντας θα έχουν μια όμορφη έστω θολή ανάμνηση ότι το 2020 χάρηκαν τους γονείς τους. Και οι γονείς χάρηκαν τα παιδιά τους. Έπαιξαν παιχνίδια, πήγαν για ποδήλατο, τα διάβασαν ,είδαν μαζί τους σειρές στην τηλεόραση..

Ακόμα και ο Φρόντο , ο σκύλος, μου γράφει μια φίλη περνάει τις πιο ευτυχισμένες μέρες του. Ποτέ δεν μας έβλεπε όλους μαζί. Τώρα τρέχει από αγκαλιά σε αγκαλιά για χάδια .

Με τους εφήβους και τους 20άρηδες τα πράγματα δυσκολεύουν. Το υγιές «σύμπτωμα» της αντιδραστικής συμπεριφοράς προς τους γονείς με τον 24ωρο εγκλεισμό μπορεί να γίνει αφόρητο. Κρατηθείτε, γλυκάνετε τα λόγια σας, περιορίστε τα και σεβαστείτε τον προσωπικό τους χώρο. ( Ελπίζω να υπάρχει. Δεν μένουν όλοι σε μεζονέτες. Πολλές οικογένειες περνούν το «μένουμε σπίτι» σε δυάρια)

Οι νέοι αίφνης έγιναν πιο δεκτικοί – το είδα στο δικό μου περιβάλλον τουλάχιστον- σε μια κουβέντα για τα σοβαρά ζητήματα της παγκόσμιας κοινότητας. Ας εκμεταλλευτούμε την πολυτέλεια του χρόνου που δεν είχαμε ποτέ εδώ που τα λέμε να γνωρίσουμε τους δικούς μας ανθρώπους.

Και κάτι τελευταίο. Πως τα πάτε με τα sms και τις βεβαιώσεις για τις μετακινήσεις; Κάθε φορά που λαμβάνω απάντηση στο sms “ Μετακίνηση 6 Μαρία Λαμπαδίτη Παλαιό Φάληρο» μου έρχονται στο νου σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου ο πολίτης Α λαμβάνει άδεια μετάβασης τύπου Β για να ταξιδέψει στον διαστημικό σταθμό Elysium. Aλλά το έχουμε μάθει πια καλά. Η ίδια η ζωή ξεπερνάει και τα πιο τρομακτικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας !
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network