antipas

Μπροστά κι αριστερά;

Γιάννης Αντύπας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ατάκα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανήκει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τον Παύλο Χρηστίδη. 

Την ώρα που όλοι περίμεναν το τέλος ενός καυτού τριήμερου εσωκομματικών αναζητήσεων, ο νεαρός πολιτικός από το Ναύπλιο ανέβηκε στο βήμα ως τελευταίος ομιλητής και συμπλήρωσε το σύνθημα «Μπροστά» με το «και αριστερά». 

Αγαπητέ μου Παύλο, put your money where your mouth is. Σε απλά ελληνικά, βάλε τα χρήματά σου εκεί που είναι το στόμα σου, όπως λένε στις εμπορικές συμφωνίες όταν κάποιος ζητά χρήματα για μια ιδέα που παρουσιάζει. Του το ζητάει αυτός που θα πληρώσει ώστε να δείξει και εκείνος που ζητά χρήματα ότι πραγματικά την πιστεύει την ιδέα του. Στη χώρα μας δεν τον τηρούμε αυτόν τον κανόνα. 

Είπε ο Γιώργος «λεφτά υπάρχουν», τον ψήφισε ο κόμμος.
Υποσχέθηκε μερικά Ζάππεια ο Σαμαράς, τον ψήφισε ο κόσμος. 
Είπε ο Αλέξης ότι θα σκίσει τα μνημόνια, τον ψήφισε ο κόσμος.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αν θέλει να είναι περισσότερο κέντρο και λιγότερο αριστερά, ή περισσότερο αριστερά και λιγότερο κέντρο. Μικρή σημασία έχουν οι τίτλοι. Αν πραγματικά θέλει να κρατήσει τα καλά του ΠΑΣΟΚ και να αφήσει πίσω τα κακά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πρέπει να ξεφύγει από την λατρεία και τα κλισέ του παρελθόντος, να αφήσει πίσω της κάθε είδους διχασμό στα λόγια και να προτείνει λύσεις για το αύριο. Δίκαιες, εφαρμόσιμες. Τότε θα έχει το δικαίωμα να λέγεται Αριστερά με «Α» κεφαλαίο. Ή όπως αλλιώς θα επιθυμεί.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η χώρα θα μείνει στα χέρια λαϊκιστών και ακροδεξιών, που θα κάνουν τη δεξιά που εκπροσωπεί η ΝΔ να μοιάζει με παράδεισο. Και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί το μόνο που θα έχουν πετύχει θα είναι να έχουν συκοφαντήσει και αυτοί με τη σειρά τους την Αριστερά όπως κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Πανος

Τι αριστερά και κακία δεξιά ρε φίλε..ημαρτον ποια με την αριστερά...ξεκολιστε με την παπάρια της αριστεράς και πράσινα αλογα..κάτσε και αναλογιστούμε πόσα χρόνια κυβερνά η κολοαροστερα σου στην Ελλάδα και δες ότι από το αρχιλαμογιο τον Ανδρέα ξεκίνησε να ξηλώνεται η Ελλάδα και με την αριστερή ιδεολογία ποτίστηκε ο Έλληνας για αυτό κατάντησαμε έτσι..και σου το λέει κάποιος που ξεγελαστηκε σαν νέος και ψήφισε 2 φορές τον Παπανδρέου τον άνθρωπο που διέλυσε την Ελλάδα..πάρτο χαμπαρι,

εδώ Καμπάλα

Δηλαδή κατά τον αρθρογράφο, η χώρα βρίσκεται (αφού θα μείνει) στα χέρια λαϊκιστών και ακροδεξιών (ΣΥΡΙΖΑ), τη στιγμή που η αριστερά συκοφαντείται (πάλι από το ΣΥΡΙΖΑ). Άνθρωπέ μου έχεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας.

ρεαλίστικ

Αριστερά και δεξιά , ΔΕΝ υπαρχουν πλεον...........Τα ισοπεδωσε η παγκοσμιοποιηση, η υποκρισια, το βολεμα και η μά$$$α.

Έτσι-έτσι!

Καλά τα λες σύντροφε, ας κλείσουμε ότι επιχείρηση έχει απομείνει πάλι, να βρούμε κορόιδα ευρωπέους να μας δανείζουν χωρίς πόνο, για διορίζουμε αβέρτα-κουβέρτα κομματόσκυλα στην ΕΡΤ και το λοιπό δημόσιο τομέα... Ολική απελευθέρωση ζώων και γης, σύντροφε! Μα δεν σας λένε τυχαία ο καρκίνος της μεταπολίτευσης!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία