Μπροστά κι αριστερά;
antipas

Γιάννης Αντύπας

Μπροστά κι αριστερά;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ατάκα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανήκει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τον Παύλο Χρηστίδη. 

Την ώρα που όλοι περίμεναν το τέλος ενός καυτού τριήμερου εσωκομματικών αναζητήσεων, ο νεαρός πολιτικός από το Ναύπλιο ανέβηκε στο βήμα ως τελευταίος ομιλητής και συμπλήρωσε το σύνθημα «Μπροστά» με το «και αριστερά». 

Αγαπητέ μου Παύλο, put your money where your mouth is. Σε απλά ελληνικά, βάλε τα χρήματά σου εκεί που είναι το στόμα σου, όπως λένε στις εμπορικές συμφωνίες όταν κάποιος ζητά χρήματα για μια ιδέα που παρουσιάζει. Του το ζητάει αυτός που θα πληρώσει ώστε να δείξει και εκείνος που ζητά χρήματα ότι πραγματικά την πιστεύει την ιδέα του. Στη χώρα μας δεν τον τηρούμε αυτόν τον κανόνα. 

Είπε ο Γιώργος «λεφτά υπάρχουν», τον ψήφισε ο κόμμος.
Υποσχέθηκε μερικά Ζάππεια ο Σαμαράς, τον ψήφισε ο κόσμος. 
Είπε ο Αλέξης ότι θα σκίσει τα μνημόνια, τον ψήφισε ο κόσμος.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αν θέλει να είναι περισσότερο κέντρο και λιγότερο αριστερά, ή περισσότερο αριστερά και λιγότερο κέντρο. Μικρή σημασία έχουν οι τίτλοι. Αν πραγματικά θέλει να κρατήσει τα καλά του ΠΑΣΟΚ και να αφήσει πίσω τα κακά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πρέπει να ξεφύγει από την λατρεία και τα κλισέ του παρελθόντος, να αφήσει πίσω της κάθε είδους διχασμό στα λόγια και να προτείνει λύσεις για το αύριο. Δίκαιες, εφαρμόσιμες. Τότε θα έχει το δικαίωμα να λέγεται Αριστερά με «Α» κεφαλαίο. Ή όπως αλλιώς θα επιθυμεί.
Κλείσιμο

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η χώρα θα μείνει στα χέρια λαϊκιστών και ακροδεξιών, που θα κάνουν τη δεξιά που εκπροσωπεί η ΝΔ να μοιάζει με παράδεισο. Και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί το μόνο που θα έχουν πετύχει θα είναι να έχουν συκοφαντήσει και αυτοί με τη σειρά τους την Αριστερά όπως κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ