Οι δικαστές, οι «δεμένες» υποθέσεις και γιατί δεν θα μάθουμε ποτέ, πόσα έκλεψαν….
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Οι δικαστές, οι «δεμένες» υποθέσεις και γιατί δεν θα μάθουμε ποτέ, πόσα έκλεψαν….

Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες πολλά μέλη του δικαστικού σώματος βρίσκονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας. Εισαγγελείς και ανακριτές ειδικά όσοι χειρίζονται τις υποθέσεις διαφθοράς κρατικού χρήματος και των εξοπλιστικών προγραμμάτων βλέπουν συνεχώς τα ονόματα τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Λογικό είναι καθώς μίζες αποκαλύπτονται,  υποθέσεις «δένονται»  με προσοχή  και «επιφανείς»  έλληνες καταλήγουν στην φυλακή.

Άραγε ποιος θα σκεφτόταν πριν από λίγα χρόνια ότι ο τάδε η ο δείνα έμπορος εξοπλιστικών προγραμμάτων θα κατέληγε στο Κορυδαλλό; 

Άνθρωποι με σημαντική ισχύ με πολλά λεφτά και επαφές σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είχαν συνηθίσει σε μια ζωή γεμάτη κουβανέζικα πούρα , ακριβά αυτοκίνητα και ακριβά σπίτια.   
Προφανώς για να λαμβάνει ο τέως αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Καντας μίζα 600.000 ευρω μόνο για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα (πύραυλοι Cornet ) ένας θεός ξέρει ποια ήταν η προμήθεια του αντίστοιχου έμπορου όπλων.  Προφανώς πολλαπλάσια.   Θα μου πείτε είναι κακό ένας αντιπρόσωπος να πληρώνεται για την δουλειά που κάνει; Φυσικά δεν είναι κακό να λαμβάνει μια υψηλή προμήθεια από μια ξένη εταιρία η οποία τον έχει χρήσει αντιπρόσωπο. Όμως «κακό»  είναι εάν το τίμημα που πλήρωνε η Ελλάδα εμπεριείχε και όλες τις μίζες των κρατικών και μη αξιωματούχων και φυσικά και την προμήθεια του αντιπροσώπου.
Και αυτή φυσικά ήταν η πραγματικότητα.

Κλείσιμο
Επί της ουσίας λοιπόν όσοι εισαγγελείς και ανακριτές βρίσκονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας αλλά και οι  ηγεσίες τους πιστώνονται προφανώς την αλλαγή στην Ελλάδα που παρατηρείται το  τελευταίο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα δεν είναι τυχαίο ότι ένας τέως υπουργός (ο Άκης Τσοχατζοπουλος) βρίσκεται επιτέλους στην φυλακή. 

Και είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ξένος τύπος εκθειάζει τα πρόσωπα που ασχολούνται τους τελευταίους μήνες με όλες τις μείζονος σημασίας υποθέσεις.   

Οι μεγάλες εφημερίδες εξηγούν ότι πρόκειται για πρόσωπα που γνωρίζουν άριστα την νομική επιστήμη και προσέχουν την κάθε τους κίνηση.

Για παράδειγμα οι New York Times, αναφέρουν ότι «με θέληση, οι έλληνες δικαστές δουλεύουν ανεξάρτητα από τους πολιτικούς -και μερικές φορές αντιμετωπίζουν την παθητική αντίσταση τους- και κυνηγούν την διαφθορά σε μια βαθιά δεξαμενή τωρινών και πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων και μελών της επιχειρηματικής ελίτ, οι οποίοι κάποτε θεωρούνταν ανέγγιχτοι».

Στη συνέχεια, η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση του ΤΤ, στη σύλληψη του Σωτήρη Εμμανουήλ για τις μίζες των υποβρυχίων και τονίζει ότι για πρώτη φορά γίνεται έρευνα για σκάνδαλα σε εξοπλιστικά συμβόλαια.

Μάλιστα γίνεται λόγος για προσεκτικές και λεπτομερείς έρευνες των ελλήνων δικαστών σε όλο το φάσμα των υποθέσεων.  

Πάντως εγώ όταν ρώτησα πόσα λεφτά δόθηκαν σε προμήθειες των όπλων η απάντηση που μου έδωσε επίλεκτο μέλος του δικαστικού  σώματος ήταν «Θα πάρω σύνταξη και ακόμα δεν θα έχω μάθει πόσα δόθηκαν σε μίζες στα εξοπλιστικά»….

Και αυτή είναι η αλήθεια…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK