Οι Κύπριοι , οι Ισλανδοί και οι Έλληνες. Μια χρήσιμη ιστορία κρίσης…
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Οι Κύπριοι , οι Ισλανδοί και οι Έλληνες. Μια χρήσιμη ιστορία κρίσης…

Διαβάστε την κάτωθι είδηση:

 «Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται στην Κύπρο η έρευνα για το εάν και ποιοι ευθύνονται για την κρίση στην κυπριακή οικονομία που οδήγησε στην υπογραφή του μνημονίου.  Η Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι συγκροτήθηκε η ομάδα των εισαγγελέων που θα αναλάβει να διερευνήσει ποινικά τις συνθήκες που οδήγησαν στην υπογραφή του μνημονίου. Στο μικροσκόπιο των ανακριτών η διερεύνηση ποινικών αδικημάτων κατά την περίοδο 2006-2013, που διαπράχθηκαν από πρόσωπα, που πιθανόν να φέρουν ευθύνη για την οικονομική κρίση.»  Χμ θα σκεφθεί κάποιος. Μπορεί οι Κύπριοι να τα έκαναν «μπάχαλο» με τις τράπεζες τους όμως η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε ότι πρέπει να μάθει ο Κυπριακός λαός ποιοι ευθύνονται για την τραγωδία τους. 

Θέλω σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι το ίδιο έγινε και στην Ισλανδία μετά την οικονομική τραγωδία που έπληξε την χώρα αυτή . Μάλιστα το τελικό πόρισμα των αρχών που ήταν κάποιες χιλιάδες σελίδες διαβάστηκε από κανονικούς ηθοποιούς μέσα σε ένα ασφυκτικά γεμάτο (από πολίτες ) αμφιθέατρο και το παρακολουθήσαν και χιλιάδες άνθρωποι μέσω του Ίντερνετ.  Απλά ο κόσμος ήθελε να μάθει. 

Στην Ελλάδα τι ακριβώς έγινε; Εάν δεν με απατάει η μνήμη μου καμία κυβέρνηση τόσα χρόνια δεν έχει διατάξει καμία έρευνα για να διαπιστωθεί πoιοί φταίνε για την κρίση. 

Φταίει ο Καραμανλής , ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντινου, Ποιος φταίει τελικά; 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ