Εκλογές με ανάδρομο Ερμή (πάλι!)
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Εκλογές με ανάδρομο Ερμή (πάλι!)

Πολλά και σημαντικά τα αστρολογικά γεγονότα για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, με σπουδαιότερο την είσοδο του Κρόνου στον Τοξότη, ενώ οι εκλογές (και πάλι) θα γίνουν με ανάδρομο Ερμή

Στις 17/9 ξεκινά και τυπικά την ανάδρομη πορεία του ο Ερμής (η επιρροή γίνεται εμφανής ήδη κάποιες μέρες πριν), γι' αυτό αρχίζουν και οι γνωστές αναβολές, καθυστερήσεις και αναποδιές στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις, έως τις 9/10 που θα επιστρέψει σε ορθή πορεία. Καθώς ο Ερμής βρίσκεται στο αμφιταλαντευόμενο ζώδιο του Ζυγού, η αναποφασιστικότητα χτυπά κόκκινο, κι αυτό φαίνεται άμεσα στο πόσο αδιαμόρφωτος είναι ο περισσότερος κόσμος ως προς τι να ψηφίσει. Επειδή δε οι εκλογές γίνονται με ανάδρομο Ερμή όπως και την προηγούμενη φορά, η κυβέρνηση που θα προκύψει είναι πολύ αμφίβολο ότι θα μπορέσει να κρατήσει καιρό, πόσο μάλλον όλη την τετραετία.

Την ίδια μέρα κορυφώνεται και η αντίθεση Δία-Ποσειδώνα, μια όψη χαοτική και παραπλανητική, η επιρροή της οποίας είναι πιο μακροχρόνια, γι' αυτό μέσα στον Σεπτέμβριο υπάρχει τρομερός διασκορπισμός αλλά και ιδιαίτερα αυξημένη τάση για συκοφαντίες, για ψευδείς ειδήσεις που παίρνουν μεγάλη έκταση, για πλάνες και αυταπάτες. Τόσο σε πολιτικό και συλλογικό επίπεδο, όσο και σε ατομικό, ο κόσμος τώρα μπορεί να λειτουργεί επιπόλαια, να περιμένει σωτήρες διάφορους και να κάνει μεγάλα ανοίγματα ή επιλογές που θα κοστίσουν μακροχρόνια και θα αποδειχθούν είτε φούσκες ή ασύμφορες.

Στις 18 Σεπτεμβρίου έχουμε το σημαντικό αστρολογικό γεγονός της εισόδου του Κρόνου στον Τοξότη, το οποίο απ' τη μία είναι θετικό γιατί όσο βρισκόταν στον Σκορπιό (όλο το καλοκαίρι) ήταν μια περίοδος καταθλιπτική και βαριά. Βέβαια ο Κρόνος όπου κι αν περνά φέρνει ανάλογες δοκιμασίες. Όσο θα βρίσκεται στον Τοξότη, δηλαδή μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, θα ζητήσει να μπει τάξη στους νόμους, στην εκπαίδευση και στο μεταναστευτικό – οι ελλείψεις πολύ έντονες σε όλα αυτά. Μέσα μεταφοράς και εκδόσεις επίσης επηρεάζονται και δοκιμάζονται. Αίσθημα ματαιότητας, καθώς μειώνει το όραμα και την φιλοσοφική κατανόηση.

Κλείσιμο
Ευχάριστες ερωτικές εκπλήξεις και κάποια απρόσμενα έσοδα κοντά στις 23/9. Επικοινωνιακά μπλακ-άουτ όμως και βλάβες ή καταστροφή συσκευών ή οχημάτων κοντά στις 24/9.

Στις 25/9 κορυφώνεται μια ιδιαίτερα δυσμενής όψη, το τετράγωνο Άρη-Κρόνου, το οποίο ήδη απ' τα μέσα του μήνα μπλοκάρει τη δράση και προκαλεί αίσθημα παράλυσης. Κακό timing. Αρκετός θυμός λόγω της αδυναμίας δράσης. Μια όψη που αυξάνει τα ατυχήματα και τα σπασίματα οστών, όπως επίσης και τους σεισμούς.

Στις 28/9 κορυφώνεται η επιρροή της δεύτερης έκλειψης της περιόδου, της έκλειψης Σελήνης στον Κριό, η οποία σηματοδοτεί μια περίοδο ξεκινημάτων και πρωτοβουλιών. Κάνει όμως το κλίμα ιδιαίτερα εύφλεκτο και πολεμικό.

Τέλος, ο μήνας κλείνει κάπως πιο ανάλαφρα και ιδιαίτερα κοινωνικά, με τη σύνοδο του Ήλιου με τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό να φέρνει πολλά reunion και συναντήσεις με ανθρώπους απ' τα παλιά, ενώ ήδη άλλωστε απ' τα μέσα του μήνα ο ανάδρομος Ερμής αυξάνει πολύ τις επανασυνδέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ