Φυλάξου από τους ειδούς του... μνημονίου
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Φυλάξου από τους ειδούς του... μνημονίου

Φυλάγονται όσοι βούταγαν τα λεφτά... κάτω από το τραπέζι και όσοι πωλούσαν ακριβά προϊόντα;

Το χρέος ανήλθε στο 159,1% του ΑΕΠ ή 346 δισ. ευρώ ( αλήθεια ποιού ΑΕΠ ;) και οι ξένοι επείγονται να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, αν και έχουμε ορκιστεί να μην αναφερθούμε στον τέως πρωθυπουργό που έμεινε δυο χρόνια στην εξουσία.

Είδαν και αποείδαν από τον Παπανδρέου οι Μέρκελ- Σαρκοζί και τοποθέτησαν ένα πρωθυπουργό ο οποίος να  μπορεί να συμφωνεί τουλάχιστον ότι έξω είναι μέρα μεσημέρι και όχι βαθύ σκοτάδι.

Συγκροτήθηκε η νέα κυβέρνηση,  αλλά και πάλι, γρήγορα, διαπίστωσαν ότι αυτό δεν είναι αρκετό.

Διότι οι μεσαίοι υπάλληλοι της Τρόικας όπως ο Τόμσεν τοποθετούν στους υπολογιστές τους στόχους τους οποίους ποτέ δεν πρόκειται να επιτύχει η Ελλάδα, όσο και αν βρίσκουν κονδύλια ο αγωνιστής Λοβέρδος και οι υπόλοιποι υπουργοί.
Κλείσιμο

Περαιτέρω, όπως σωστά διαπίστωσε ο οικονομολόγος Paul Krugman η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει πλεόνασμα όταν δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι από την Τρόικα!

Όμως για αυτή την δανειακή σύμβαση δίνουμε τις επικουρικές συντάξεις των πατεράδων και των μανάδων μας – και μαζί θα την πληρώσουν άλλοι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι τους οποίους δεν έδιωχνε ο Ρέππας.
Με λίγα λόγια : η μάχη που θα δοθεί το  επόμενο διάστημα θα είναι μεταξύ όσων υπέγραψαν την νέα δανειακή σύμβαση και όσων την αντιμάχονται.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι επιχειρηματίες και οι αποτυχημένοι τραπεζίτες έκαναν επίθεση στους εργαζόμενους  ετών με ατομικές
συμβάσεις, τριήμερα, τετραήμερα κλπ.

Και μιλάμε για τους επιχειρηματίες που έπαιρναν τα λεφτά κάτω από το τραπέζι ή όλους όσοι πωλούσαν προϊόντα όπως το γάλα με τιμή 1,40 ευρώ. Όσοι βουτούσαν τα λεφτά κάτω από το τραπέζι και οι κλέφτες θα κάθονται στην πρώτη σειρά για μια ακόμη φορά!

Δηλαδή, θα σωθούν οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες, αλλά μετά από 3-4 μήνες θα έχουμε πάλι τα ίδια και χειρότερα για τον λαό.

Όμως, επειδή πάντοτε υπάρχει ελπίδα θα θυμίσουμε μια γνωστή φράση που λέει ένας από τον «υπόκοσμο». «Φυλάξου!»

Φυλαχτείτε από την οργή του κόσμου… και τους ειδούς του Μαρτίου».

Ακόμη κι ο «υπόκοσμος» μοιάζει κάποτε πιο τίμιος από όλους όσοι συνεχίζουν να κάθονται στην πρώτη σειρά….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ