danikas_dimitris

Ακήρυκτος εμφύλιος πόλεμος

Δημήτρης Δανίκας

Τα προβλήματα είναι περίπλοκα και άλυτα. Λέμε! Κι όμως, αν τα καλοεξετάσεις με ορθή, ευρωπαϊκή, λογική, τότε θα αντιληφθείς ότι οι λύσεις είναι ορατές, άμεσες και αποτελεσματικές. Ετσι καταλήγουμε στην αναπαραγωγή όλων των ελληνικών παθογενειών. Εχουμε και λέμε από τα κάτω προς τα πάνω:

Τόσο δύσκολο είναι να μην οδηγούμε μετά από χρήση αλκοολούχων ποτών; Η βασική αιτία τόσων θυμάτων της ασφάλτου, όσων περίπου θα προκαλούσε ένας πραγματικός ένοπλος εμφύλιος πόλεμος. Προφανώς είναι ακατόρθωτο!

Πόσοι μπορούν να αντέξουν στη σκέψη ο σύντροφός τους να εκτονώνει το σεξουαλικό του «φορτίο» με κάποια τυχαία, εφήμερη σχέση; Προκειμένου, φυσικά, να διατηρήσουν και να προφυλάξουν το συναίσθημά τους. Το οποίο, ως γνωστόν, είναι ανθεκτικό, ενώ, αντιθέτως, η σεξουαλική δραστηριότητα με το ίδιο πρόσωπο, μετά από χρόνια, μειώνεται απελπιστικά. Ουδείς αντέχει μια τόσο «απωθητική» σκέψη!

Και πόσοι θα αντέχανε, αλλά και ποια κυβέρνηση θα τολμούσε να επιτρέψει, νομίμως, την πώληση ναρκωτικών; Μια θαρραλέα πράξη που όχι μόνο θα γκρέμιζε τις τιμές αυτών των θανατηφόρων ουσιών. Οχι μόνο θα εξαφάνιζε μαφίες και συμμορίες. Οχι μόνο θα περιόριζε την εξαθλίωση και την εκπόρνευση νέων ανθρώπων. Αλλά ταυτόχρονα με τη νοσοκομειακή χορήγηση αυτών των ουσιών, όπως της ηρωίνης, θα υπήρχε αποτελεσματικός έλεγχος και ίσως περιορισμός των εθισμένων ασθενών. Προφανώς κανείς!

Και πώς είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι είμαστε πολίτες της ευρωπαϊκής οικογένειας όταν εκτός από το νόμισμα του ευρώ και μερικούς άλλους, ελάχιστους, δείκτες, όλα τα άλλα τα σημαντικά, από την Παιδεία μέχρι την Υγεία, εξακολουθούν να παραμένουν ακούνητα σε μια άλλη εποχή, με το επιχείρημα της ελληνικής ιδιαιτερότητας; Προφανώς καμία κυβερνητική δύναμη δεν είναι ικανή να μας μετακινήσει προς το ευρωπαϊκό μας πεπρωμένο!

Και πώς είναι δυνατόν να πιστεύουμε τόσο τυφλά ότι χωρίς μια γενναία απομείωση των χρεών από τους δανειστές μας είναι ανεδαφική η οικονομική ανάταση της χώρας; Μα τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε ότι η οικονομική ανασυγκρότηση έχει πρωτίστως να κάνει με την πολιτική που ασκούν οι εκάστοτε δικές μας κυβερνήσεις; Προφανώς είναι τόσο δύσκολο και τόσο βολικό έτσι ώστε καθένας από εμάς να βαυκαλίζεται με την ιδέα ότι οι ξένοι επιθυμούν την πλήρη φτωχοποίησή μας!

Και πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί αυτή η πολυπόθητη και πολυδιαφημισμένη οικονομική ανάταση όταν οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται με τόση καθυστέρηση. Οταν η γραφειοκρατία μοιάζει με ζωντανή αναπαράσταση της «Δίκης» του Κάφκα. Οταν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κατανάλωση, και όχι η παραγωγή και οι εξαγωγές, είναι το ελατήριο εκτόξευσης μιας οιασδήποτε οικονομίας. Και όταν οι υποδομές της κρατικής μηχανής λειτουργούν με όρους αραμπά των αρχών του περασμένου αιώνα!

Πώς εξηγείται, για παράδειγμα, η πλειονότητα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης καθώς και οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών να αναφέρονται με θετικά σχόλια για τις τελευταίες δύο συμφωνίες της χώρας ενώ εμείς, εσωτερικά, πιστεύουμε ότι αυτά που έχουμε υπογράψει θα επιφέρουν απροσμέτρητες καταστροφές; Μπας και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση;

Και, τέλος, πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να πάρει οριστικό διαζύγιο από τη μιζέρια, τη στασιμότητα, την ξενοφοβία και την εξωφρενική βεβαιότητα ότι είμαστε περικυκλωμένοι από εχθρούς; Οταν πρυτανεύουν από τη μια η κυβερνητική θριαμβολογία και από την άλλη η καταστροφολογία. Οταν δηλαδή αντί για σύμπνοια και πατριωτική δημιουργία ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν η Αγγλία ήταν στη θέση της Ελλάδας. Φυσικά όλοι μαζί για την έξοδο από την κρίση. Οπως, ας πούμε, συνέβη στην Κυπριακή Δημοκρατία!

Ο Εμφύλιος τελείωσε τον Αύγουστο του 1949. Στην πραγματικότητα ανάθεμα κι αν σταμάτησε ποτέ. Οποιος σπέρνει κομματικούς ανέμους, θερίζει εθνικές τραγωδίες!

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Να και το άλλο

Όποιος σπέρνει προδοσίες, θερίζει κρεμάλες, να τι ξέχασες. Μπορεί ν' αργήσει ο θερισμός αλλά... υπομονή να υπάρχει...Τον εμφύλιο, τον διατηρεί το σινάφι σου αλλά και το αντίπαλο σινάφι κατά το δοκούν. Όποτε τους πιάσει τον θυμούνται για να διατηρούν μια αντιπαλότητα που τους συμφέρει. Ένα είδος οπαδισμού ηλικίας 70 χρόνων και βάλε!. Σας σιχαθήκαμε να ξέρετε....

danaos

Είπα,προ ημερών,με τα δανεικά του Δανίκα προς τον Τσίπρα,ότι δε θα τον ξαναδιαβάσω,γιατί είναι χάσιμο χρόνου. Σήμερα,με τα τόσα ωραία του, ανακαλώ. Ο άνθρωπος έχει πλάκα. Γράφε-γράφε,κύριε Δανίκα μου,να χαρείς,μας διασκεδάζεις όσο και ο μονίμως γελαστός που υπηρετείς και όσο πλησιάζουμε προς στις εκλογές,θα γελάει,όπως λέει ο λαός, και το παρδαλό κατσίκι!

ΕΣΥτης

Προσωπικά θα ήθελα να γνώριζα, αν ο χειρουργός μου ή ο πιλότος του αεροπλάνου που μπαίνω για να πάω κάπου, είναι "νόμιμοι" χρήστες κάνναβης. Γιατί δεν φαντάζομαι ότι θα απαγορευτεί σε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν τέτοιες δουλειές.

νηρέας

Από την μια θριαμβολογία από την άλλη ......Αμνησία . Οταν η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε αυτά που ...ο κ Τσίπρας φώναζε Now ! Εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα ..?!!! Εχει βέβαια το άλλοθι δεν κυβερνούσαμε εμείς ...Δεν γνώριζε ?!! Κ Δανίκα είμαι λάθος ?

χαρωπος

τραλαλαμ τραλαλωμ, οταν μεγαλωσω θα γινω δημοσιογραφος. εχει πλακα που ολοι εχουν αποψη για το πως ειναι να εισαι πολιτης ευρωπαϊκης χωρας και τι σημαινουν οι νεοφερμενοι οροι τυπου ξενοφοβια κλπ κλπ, και οχι μονο εχουν αποψη, τη χρησιμοποιουν για να προβλεψουν και καταστροφες! αρντζιμπουτζικαιλουλα δηλαδη

χαρωπος

τραλαλαμ τραλαλωμ, οταν μεγαλωσω θα γινω δημοσιογραφος. εχει πλακα που ολοι εχουν αποψη για το πως ειναι να εισαι πολιτης ευρωπαϊκης χωρας και τι σημαινουν οι νεοφερμενοι οροι τυπου ξενοφοβια κλπ κλπ, και οχι μονο εχουν αποψη, τη χρησιμοποιουν για να προβλεψουν και καταστροφες! αρντζιμπουτζικαιλουλα δηλαδη

ΜΗΤΣΟΣ

Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟ 2015 ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ.

δεν ανησυχω

οι προδοτες θα λογοδοτησουν και θα πληρωσουν. ο λαος εφτασε στο τερμα μια σταγονα εμεινε για να ξεχειλισει το ποτηρι. αυτοι δεν καταλαβαινουν καθε μερα και μια νεα προδοσια εις βαρος μας και της ελλαδος. χασαμε χρηματα χασαμε συνορα, εδαφος, νεολαια, επιστημονες, ζωες. ποσο βοδια παιζει να ειναι και να μην το βλεπουν να ερχεται? η μηπως περιμενουν οτι θα τους σωσει ο ιδιωτικος στρατος που τους εστειλαν απο το εξωτερικο? στοχοι για σκοποβολη θα γινουν ολοι αυτοι μολις ερθει η ωρα. ο δικος μας ο στρατος ειναι σε ετοιμοτητα δεν θα προδωσει ποτε γιατι ειναι ολοι πατριωτες αλλωστε γιαυτο εφεραν τους ξενους διοτι κανεις δικος μας δεν δεχτηκε να διαπραξει προδοσια.

ALEXΕGIEVITS TSIPRESCU

- Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ Η ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ . Ετσι αρχισε ο συμμοριτοπολεμος για τον Εθνικο διχασμο και την εξαθλιωση μας και τις Εθνικες προδοσιες υπερ Σκοπιων κι Αλβανιας με παραλληλη εφαρμογη του δογματος Οζαλ μεσω Ισλαμεποικων λαθρομεταναστων .Οι κομμουνιστες Ελλαδας παντα θα καθησυχαζουν για να αιφνιδιαζουν διοτι ειναι λυκοι με προβιες που εγιναν εξουσια με ψεματα για να ριχτουν στο κοπαδι .

ΕΣΦΙΞΑΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ .ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ .ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΝΕΣ .ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία