Από τις αναλύσεις στις λύσεις
romanos01

Νίκος Ρωμανός

Από τις αναλύσεις στις λύσεις

Αρκετά ασχοληθήκαμε με το χθες.

Αρκετά αναλύσαμε τα ψέματα, το θράσος, τη χυδαιότητα, τα σκάνδαλα, τη διχαστική τακτική και την ολοκληρωτική νοοτροπία του θιάσου που μας κυβερνά. Δεν έχει κανείς πια αμφιβολίες. Ολοι ξέρουν πόσο ακριβά πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τον πολιτικό τους τυχοδιωκτισμό. Ολοι ξέρουν πόσο μας κόστισαν τα γοητευτικά -για κάποιους- ψεύτικα λόγια που με την ίδια ευκολία που ειπώθηκαν σήμερα αντιστρέφονται.

Ολοι ξέρουν ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που το μόνο που κάνουν καλά και σταθερά είναι να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Ολοι ξέρουν πια ότι στην καλύτερη περίπτωση χάσαμε σχεδόν τέσσερα χρόνια και στη χειρότερη πολύ περισσότερα. Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε να τα αναδεικνύουμε με ένταση όλα αυτά, να συνεχίσουμε να τα αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Εξίσου σημαντικό χρέος μας όμως είναι να βρούμε, να προτείνουμε, να εξηγήσουμε με απλά λόγια και να επικοινωνήσουμε μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι στο πιο απομακρυσμένο χωριό υλοποιήσιμες λύσεις για τα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Για τα προβλήματα των ανέργων, των υπαλλήλων των 360 ευρώ, των ανθρώπων που εν έτει 2017 είναι απομονωμένοι από την εκπαιδευτική και την παραγωγική διαδικασία. Των δημοσίων υπαλλήλων που θέλουν αξιοκρατία άρα και αξιολόγηση ώστε η δουλειά τους, ο κόπος τους, η αξία τους να αναγνωρίζονται. Των ιδιωτικών υπαλλήλων που έχουν δικαίωμα κι αυτοί να νιώσουν ένα ελάχιστο αίσθημα ασφάλειας ότι η εταιρεία στην οποία εργάζονται δεν είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος, δεν πάει για λουκέτο από μήνα σε μήνα, δεν παίζει κορόνα-γράμματα τη βιωσιμότητά της κάποιος ιδεοληπτικός υπουργός (μιας ιδεοληπτικής κυβέρνησης) σε κάποιο κλειστό και απομονωμένο γραφείο.

Των ενστόλων που ρισκάρουν τη ζωή τους για να προσφέρουν σε εμάς το αναγκαίο για την ελευθερία και τη δημοκρατία μας αίσθημα ασφάλειας. Των παιδιών μας που έχουν δικαίωμα σε μια ζωή με περισσότερες ευκαιρίες για γνώση, δημιουργία και κοινωνική ανέλιξη και όχι για επιδόματα. Των συνανθρώπων μας με χρόνιες παθήσεις και των Ατόμων με Αναπηρία, στα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε ποιότητα ζωής, ίση πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες.

Αυτό σημαίνει, για ένα μεγάλο λαϊκό φιλελεύθερο κόμμα όπως το δικό μας, κοινωνικό κράτος. Ισες ευκαιρίες για όλους, όχι εξίσωση προς τα κάτω. Κράτος-αρωγός και όχι κράτος-πατερούλης. Κι εμείς είμαστε το κόμμα των πολλών. Το μόνο κόμμα που παρέμεινε μεγάλο από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, όταν άλλοι πήγαν από το 3% στο 40% και από το 40% στο 3%. Εκπρόσωποι των λίγων αντίθετα είναι εκείνοι που διαχρονικά πάλευαν να αυξήσουν την επιρροή τους ώστε να ξεπεράσουν τα μονοψήφια ποσοστά. Και το κατάφεραν τελικά μόνο όταν είπαν μαζεμένα όσα ψέματα δεν είχαν ειπωθεί σε ολόκληρη τη Μεταπολίτευση και όταν η χώρα βρισκόταν στην πιο δύσκολη φάση της Μεταπολίτευσης.

Δουλειά του συνεδρίου, η οποία ξεκίνησε μεθοδικά από τα προσυνέδρια, είναι σε συνεννόηση με τους πολίτες, με τους πολλούς που διαχρονικά εκπροσωπούμε, να δώσουμε σάρκα και οστά στην ελπίδα, στην προσδοκία, στο όραμα για μια Ελλάδα που δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή. Για την Ελλάδα που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Για την Ελλάδα που δεν θα θυσιάσει άλλες χαμένες γενιές των 360 ευρώ στον βωμό του λαϊκισμού. Να πάμε από τις αναλύσεις για το χθες στις λύσεις για το αύριο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ