Είδος βατράχου παγώνει στην κυριολεξία για να επιβιώσει στις πολικές θερμοκρασίες

Είδος βατράχου παγώνει στην κυριολεξία για να επιβιώσει στις πολικές θερμοκρασίες

Η άγρια φύση είναι γεμάτη με παραδείγματα ζώων και φυτών που δίνουν ρεσιτάλ προσαρμοστικότητας για να καταφέρουν να επιβιώσουν από τις συνεχείς εναλλαγές του κλίματος και της θερμοκρασίας.

frofdgs
Κι ενώ πολλά είδη διαθέτουν μηχανισμούς προστασίας από το κρύο ή την ζέστη που μάς φαίνονται αρκετά κοντά στα ανθρώπινα δεδομένα (γούνες, χειμερία νάρκη), η ανεπανάληπτη μέθοδος του αμερικανικού δενδροβάτραχου αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω είδος αμφίβιου που ζει σε ολόκληρη την δυτική περιοχή της Βορείου Αμερικής, από τα σύνορα με το Μεξικό μέχρι βαθιά μέσα στον αρκτικό κύκλο έχει βρει μία μοναδική πατέντα για να αντιμετωπίζει το πολικό ψύχος με το οποίο έρχεται αντιμέτωπο κάθε φθινόπωρο.

Έτσι, ο δενδροβάτραχος όταν νιώσει ότι η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας κατρακυλά κάτω από το μηδέν, παγώνει από μόνος του, δημιουργώντας μερικές μαγευτικές εικόνες για τον κινηματογραφικό φακό.

Όπως σημειώνει, ο ερπετολόγος Γκρεγκ Πάουλι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λος Άντζελες, το συγκεκριμένο είδος βατράχου έχει την δυνατότητα να ρίχνει τόσο χαμηλά την θερμοκρασία του σώματός του ώστε να παγώνει ολοκληρωτικά, ενώ μερικά ένζυμα που υπάρχουν στον οργανισμό του, όπως η γλυκόζη αποτρέπουν την καταστροφή των παγωμένων κυττάρων του.

Κλείσιμο



Διαβάστε περισσότερα στο : www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης