Η σκοτεινή Πλευρά του Ωνάση: Η στυγερή φαλαινοθηρία και ο βομβαρδισμός του στόλου του

Η σκοτεινή Πλευρά του Ωνάση: Η στυγερή φαλαινοθηρία και ο βομβαρδισμός του στόλου του

Σαν σήμερα, γεννήθηκε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίο ξεκίνησε με 250 δολάρια στην τσέπη για την Αργεντινή και έχτισε μια αυτοκρατορία. Οι υπόνοιες για λαθρεμπόριο και οι 4936 σελίδες φακέλου στο FBI

wnasis_dark_side
Όλοι τον «γνωρίζουμε» ως τον μεγιστάνα, τον κροίσο, τον Μίδα, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Η ζωή του μοιάζει κυριολεκτικά με ελληνική ταινία του ΄60. Ξέρετε, το φτωχόπαιδο που ξεκίνησε με μια δεκάρα στην τσέπη και έφτασε να έχει υπερωκεάνια, εργοστάσια, αεροπορική εταιρεία και πάνω από 70 επιχειρήσεις. Μόνο που αυτό το φτωχόπαιδο, στην ελληνική ταινία θα το έλεγε ο Φίνος ή ο Καραγιάννης Βασίλη Καΐλα ή Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά στην πραγματική ζωή λεγόταν Αρίστος Ωνάσης. Αριστοτέλης για τον κόσμο.

Η ειδοποιός διαφορά στη δική μας «ταινία» είναι πως ο Αρίστος δεν γεννήθηκε φτωχός. Τουναντίον. Ο πατέρας του ήταν καπνέμπορος στη Σμύρνη- εκεί που γεννήθηκε ο Αριστοτέλης ή σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου 1906 ή στις 20 Ιανουαρίου (υπάρχει μια σύγχυση σε αυτό)- ωστόσο, όπως καταλαβαίνετε, με την καταστροφή της Σμύρνης τα έχασαν όλα και ήρθαν στην Αθήνα το 1922.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης