«ΑΣΤΥ Α.Ε.»: Στο σφυρί τα «ιμάτια» της οικογένειας Παρασκευαΐδη στην Ελλάδα

«ΑΣΤΥ Α.Ε.»: Στο σφυρί τα «ιμάτια» της οικογένειας Παρασκευαΐδη στην Ελλάδα

Η ισχυρή κυπριακή επιχειρηματική οικογένεια μετά το Ledra Marriott χάνει ακίνητα-φιλέτα στη Λεωφόρο Συγγρού - Τα έργα που έμειναν στις μακέτες και οι πλειστηριασμοί - Η ρήξη με την οικογένεια Ιωάννου, ο «εμφύλιος» και τα δύο «στρατόπεδα»

asty_ae
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα ή και σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θα μπορούσε να αποτελέσει η ιστορία της οικογένειας Παρασκευαΐδη, μιας από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες της Κύπρου, που κυριάρχησε επί χρόνια στα μεγάλα έργα στη Μεγαλόνησο, την Ελλάδα και τη Μ. Ανατολή, όπως και στις ξενοδοχειακές business στη χώρα μας, αλλά στην πορεία έζησε την σταδιακή πτώση.

Μια ιστορία με φιλίες και συμμαχίες, όπως αυτή με την, επίσης κυπριακής καταγωγής, οικογένεια Ιωάννου του μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου Avax, με ηχηρά επιχειρηματικά «διαζύγια», εσωτερικές έριδες και «εμφύλιο» μεταξύ των μελών της.

Η οικογένεια Παρασκευαΐδη, με γνωστότερο στην Ελλάδα μέλος της, τον Ευθύβουλο Παρασκευαΐδη, κατείχε επί δεκαετίες το εμβληματικό ξενοδοχείο Ledra Marriott στη Λεωφόρο Συγγρού, το οποίο προ τετραετίας έχασε λόγω τραπεζικών χρεών.

Ο πλειστηριασμός για το «φιλέτο» στη Συγγρού
Κλείσιμο
Όπως, όμως, αποκαλύπτει σήμερα το «Newmoney», υπάρχει και συνέχεια καθώς στις 29 Δεκεμβρίου θα βγουν στο σφυρί δύο ακόμη ιδιοκτησίες της στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στην οδό Πύρρας, έναντι του πρώην Ledra Marriott και νυν Grand Hyatt Athens.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα κτίριο γραφείων και για τρία ακόμη όμορα οικόπεδα που αποκτήθηκαν από την εταιρεία Άστυ Α.Ε., τον ξενοδοχειακό βραχίονα της οικογένειας Παρασκευαΐδη στην Ελλάδα, την περίοδο 1978-79.

Στο μεγαλύτερο από τα οικόπεδα (383,40 τ.μ.), έχει ανεγερθεί πολυώροφο επαγγελματικό κτίριο γραφείων και καταστημάτων συνολικής επιφάνειας 1.419,33 τ.μ. Εκεί εδρεύει έως και σήμερα η εταιρεία Άστυ Α.Ε.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης