Στέλιος Χατζηιωάννου: Πώς ο Mr. Easy κατακτά τη βρετανική αγορά ακινήτων

Στέλιος Χατζηιωάννου: Πώς ο Mr. Easy κατακτά τη βρετανική αγορά ακινήτων

Στο Luton, το «πνευματικό σπίτι» και έδρα της easyJet, λειτουργεί το νέο franchise της easyProperty – Ποιες άλλες περιοχές περιλαμβάνονται στα «πεδία» της κτηματομεσιτικής πλατφόρμας του Ελληνοκύπριου δισεκατομμυριούχου – Ποιοι οι στόχοι

chatziiwannou
Οι μεγάλες business του Στέλιου Χατζηιωάννου μπορεί να ξεκίνησαν από τους αιθέρες, με την ίδρυση της low cost αεροπορικής εταιρείας easyJet το 1995, συνεχίζονται όμως (με κάθε κυριολεξία) στη… γη.

Μια από τις νέες, φετινές επενδύσεις του sir της επιχειρηματικότητας στο «οικοσύστημα» των εταιρειών με το καθιερωμένο και κατοχυρωμένο από τον ίδιο πρόθεμα στην ονομασία τους, οι οποίες λειτουργούν υπό την «ομπρέλα» του easyGroup, αφορά την online κτηματομεσιτική πλατφόρμα που κερδίζει διαρκώς έδαφος -τους τελευταίους μήνες- στη βρετανική αγορά ακινήτων.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ελληνοκύπριος δισεκατομμυριούχος κατέβαλε ένα ποσό μερικών εκατοντάδων χιλιάδων λιρών για την ενίσχυση της easyProperty και το συνολικό ύψος της επένδυσης άγγιξε τις 800.000 λίρες, με τη συμμετοχή και άλλων μετόχων.

Χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την τεχνολογική αναβάθμιση του μεσιτικού πρακτορείου και τον εξοπλισμό του με τα κατάλληλα πληροφοριακά συστήματα, όπως έγραψε το newmoney, έτσι ώστε να μπορεί να διευκολύνει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού τις εξ αποστάσεως μεσιτείες και συναλλαγές ακινήτων, για πωλητές, αγοραστές οικιών ή οικοπέδων ή και ενοικιαστές, στο πλήρες φάσμα του real estate.

Τα βρετανικά media προσδίδουν σημειολογικό χαρακτήρα στο γεγονός ότι το νέο franchise για το brand της easyProperty «προσγειώθηκε» στην πόλη του Luton, το «πνευματικό σπίτι» και έδρα της easyJet, όπου υπάρχει επίσης ένα από τα ξενοδοχεία της «αδελφής» αλυσίδας easyHotel.
easyProperty-for-sale-1

Ταυτόχρονα, η easyProperty έχει αναπτύξει παρουσία και ανάλογες συνεργασίες με μεσίτες – αντιπρόσωπους και σε άλλες σημαντικές περιοχές και πόλεις, όπως Berkshire, Cheshire, Lincolnshire, Manchester, Bolton, Kent, Shropshire, Glasgow, Slough, Teesside, Northumberland, Portsmouth και South Yorkshire.

Σύμφωνα με δηλώσεις του David Brierley, CEO της easyProperty, ο στόχος του εγχειρήματος που υποστηρίζεται προσωπικά από τον ιδρυτή της easyJet, sir Στέλιο Χατζηιωάννου, είναι «…να έχουμε 65 τοπικούς συνεργάτες εντός των 12 πρώτων μηνών», οι οποίοι θα δραστηριοποιούνται σε περιοχές που θα περιλαμβάνουν 25.000 ιδιοκτήτες ή κατόχους ακινήτων.

Κλείσιμο
Η πλατφόρμα προσφέρει τρία αποκλειστικά πακέτα καταναλωτών, με αντίστοιχες επιλογές δυνατότητες για την αποπληρωμή των μεσιτικών: Με προκαταβολή 795 λιρών ή με προκατανεμημένο τέλος 395 λιρών συν 895 λίρες μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής ή με μια προσυμφωνημένη προμήθεια («no sale, no fee») σε ποσοστό 1% επί της αξίας του ακινήτου -συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης