Ποια εμβόλια πιστεύεται ότι φέρνουν πιο γρήγορα την έξοδο από την πανδημία

Ποια εμβόλια πιστεύεται ότι φέρνουν πιο γρήγορα την έξοδο από την πανδημία

Το είδος του εμβολίου που θα μπορέσει να αποκτήσει κάθε χώρα μπορεί να αποδειχθεί κλειδί για το πώς και πότε θα ανοίξουν οι οικονομίες τους. Oι διαφορές στις αποδοτικότητες των εμβολίων οδηγούν ήδη σε “προτιμήσεις” σε χώρες όπου υπάρχει πλειάδα εμβολίων προς επιλογή. Στις Φιλιππίνες τα κέντρα εμβολιασμού δεν αναφέρουν ποια εμβόλια παρέχουν, αφού υπήρξε μαζική εισροή ατόμων που ήθελαν να εμβολιαστούν με αυτό της Pfizer. 

Screenshot_2021-05-25_Ποια_εμβολια_πιστευεται_οτι_φερνουν_πιο_γρηγορα_την_εξοδο_απο_την_πανδημια_-_newmoney
Με εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου να έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό, η πανδημία θα πρέπει να αρχίσει να σταματά σε σημεία που πλησιάζουν την ανοσία αγέλης. Αλλά αυτό δε συμβαίνει παντού.

Αντιθέτως, υπάρχουν δύο ξεχωριστά μονοπάτια: σε χώρες όπως το Ισραήλ, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί ενώ σε άλλα μέρη όπως οι Σεϋχέλλες οι οποίες έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού τους, αυξάνονται, φτάνοντας και νέα ρεκόρ. 

Ενας λόγος θα μπορούσε να είναι η χρήση διαφορετικών εμβολίων. Οι ενδείξεις υποδεικνύουν πως τα εμβόλια που χρησιμοποιούν τη νέα μέθοδο mRNA όπως αυτά της Moderna και της Pfizer BioNTech είναι πιο καλά στο να σταματούν τη μόλυνση ή την εξάπλωση του ιού. Αλλα εμβόλια, αν και σταματούν την σημαντική νόσηση και τον θάνατο από τον Covid δεν φαίνεται πως είναι τόσο καλά στο να σταματούν την εξάπλωσή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης