Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Οι Τσέχοι κέρδισαν τους Ιάπωνες (76-89) και ελπίζουν

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Οι Τσέχοι κέρδισαν τους Ιάπωνες (76-89) και ελπίζουν

«Κλειδιά» για τους Τσέχους η ευστοχία στο μακρινό σουτ αλλά και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ

tsexia-iaponia
Η Τσεχία διατηρήθηκε στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς επικράτησε (76-89) της Ιαπωνίας χάρη στην ευστοχία της στο μακρινό σουτ αλλά και στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ.

Ουσιαστικά η διοργάνωση έχει «τελειώσει» για τους Ιάπωνες μετά τις δύο ήττες που γνώρισαν, αντιθέτως η Τσεχία διατηρεί ελπίδες αλλά θα πρέπει να κερδίσει στην τελευταία αγωνιστική την Τουρκία.

Η Τσεχία είχε τον απόλυτο έλεγχο κάτω από τα καλάθια αλλά και τη δυνατότητα επιπλέον επιθέσεων μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ, προηγήθηκε με 4-9 έπειτα από τη συμπλήρωση πέντε λεπτών, αλλά ήταν ευάλωτη στην άμυνα. Οι Ιάπωνες βρήκαν λύσεις από τους Ουατανάμπε, Χατσιμούρα και στο τέλος της περιόδου οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (18-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, στην εξίσωση του παιχνιδιού μπήκε το μακρινό σουτ. Οι Τσέχοι είχαν 5/7 τρίποντα, επί τούτου φρόντισε ο Μπλέικ Σιλμπ με 4/4 και ο Μπόχατσικ. Η διαφορά έφτασε στο +8 (25-33, 15’), αλλά στις συνθήκες νίκης που προσπάθησαν να επιβάλουν οι Τσέχοι, ο Νικ Φαζέκας απάντησε με οκτώ διαδοχικούς πόντους. Έτσι οι Ιάπωνες κρατήθηκαν στο παιχνίδι και μείωσαν στο τέλος του ημιχρόνου (40-45)

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, Σιλμπς και Μπόχατσικ δημιούργησαν συνθήκες για τους Τσέχους οι οποίοι προηγήθηκαν με +13 (47-60, 26’) «χτυπώντας» την άμυνα ζώνης των Ιαπώνων. Οι Τσέχοι έβγαλαν συνεργασίες αλλά αστόχησαν σε τουλάχιστον τέσσερα λέι απ, αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Ιάπωνες και μείωσαν σε 55-64 στο τέλος της περιόδου.

Με ένα 5-0 σερί στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, η κατάσταση απλοποιήθηκε για τους Τσέχους (55-69, 32’) καθώς οι Ιάπωνες δεν είχαν τρόπους αντίδρασης. Γενικώς στο παιχνίδι βασίστηκαν περισσότερο στην αποτελεσματικότητα των Χατσιμπούρα, Φαζέκας κάτω από το καλάθι και δεν είχαν εκτέλεση από μακρινή απόσταση. Έτσι η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (66-80, 36’) και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος.

Κλείσιμο
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πέρα από την ικανότητα, οι Τσέχοι είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν το παιχνίδι και κυρίως, το μακρινό σουτ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μπόχατσικ και Σιλμπ πρόσφεραν ασφάλεια έξω από τα 6.75, ήταν οι παίκτες που δημιούργησαν και κράτησαν τη διαφορά για την ομάδα τους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Θα περίμενε κανείς να είχε ρόλο ηγέτη, αλλά ο Τόμας Σατοράνσκι είχε συμπληρωματικό ρόλο, συνέβαλε όμως στη διατήρηση της διαφοράς στην τελευταία περίοδο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Με εξαίρεση τον Γουτανάμπε, η περιφερειακή γραμμή των Ιαπώνων πήρε βαθμό κάτω από τη βάση.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα επιθετικά ριμπάουντ (σ. σ. 14) και τα 10 τρίποντα των Τσέχων.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι Ιάπωνες ήταν ακίνδυνοι από μακρινή απόσταση, ενώ οι Τσέχοι είχαν απογοητευτικά τελειώματα κάτω από το καλάθι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Χατσιμούρα στα… μούτρα δύο παικτών της Τσεχίας στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 40-45, 55-64, 76-89.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ