Το 6ο Mediterranean Yacht Show βρίσκεται στο Ναύπλιο

Το 6ο Mediterranean Yacht Show βρίσκεται στο Ναύπλιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το Σάββατο 4 Μαΐου οι εργασίες του 6ου Mediterranean Yacht Show, που διοργανώνεται στο Ναύπλιο από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού επισφραγίζοντας την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία του στον χώρο των επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής .

MEDYS2019_06
Βασικός στόχος της έκθεσης είναι η προβολή και προώθηση των επανδρωμένων επαγγελματικών σκαφών αναψυχής που μπορούν να ναυλωθούν στην Ελλάδα και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο σε ένα διεθνές κοινό charter brokers. Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 450 εμπορικοί επισκέπτες μέχρι σήμερα από 31 χώρες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα σκάφη που είναι διαθέσιμα προς ναύλωση, να γνωρίσουν τα πληρώματά τους και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις επιλογές που προσφέρουν.

Το φετινό Mediterranean Yacht Show μετρά 102 εγγεγραμμένα επανδρωμένα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής συνολικού αθροιστικού μήκους που ξεπερνά τα 3,5 χλμ, τα οποία το καθιστούν για μια ακόμη φορά τη μεγαλύτερη διεθνώς έκθεση του είδους της σε αριθμό συμμετοχών και συνολικό μήκος σκαφών.

Η τελετή των εγκαινίων του 6ου Mediterranean Yacht Show πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαΐου από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού κ. Μιχάλη Σκουλικίδη, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κυρία Γεωργία Καραστάθη και η Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κυρία Αγγελική Χονδροματίδου.

Σημείο αναφοράς της πρώτης ημέρας του Yacht Show αποτέλεσε η δεξίωση για την υποδοχή των καλεσμένων που έλαβε χώρα στο Παλαμήδι, όπου για μια ακόμη φορά την παράσταση έκλεψε η ερμηνεία του μουσικού κουαρτέτου “Fortissimo”. Υποδεχόμενος τους καλεσμένους στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Μιχάλης Σκουλικίδης πραγματοποίησε αναφορές στην άνοδο του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού μέσα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον ανταγωνισμού. Επιπρόσθετα έκανε ειδική μνεία στη γεωμετρική πρόοδο του Mediterranean Yacht Show, το οποίο μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχει εξελιχθεί, με βάση τον αριθμό συμμετοχών, στη μεγαλύτερη διεθνώς έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής.

MEDYS2019_03
MEDYS2019_02
MEDYS2019_01


Κλείσιμο
Αριθμός Σκαφών: 102 εγγεγραμμένα σκάφη.
Αριθμός εμπορικών επισκεπτών: Πάνω από 450 επαγγελματίες του κλάδου μέχρι σήμερα.
Χώρες που εκπροσωπούνται: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Καναδάς, Κίνα, Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Ανγκουίλα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αυστρία, Αργεντινή, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Κροατία, Τουρκία, Τσεχία, Σλοβενία, Σεϋχέλλες, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ και Αίγυπτος.
Αριθμός Εκθετών: 34 περίπτερα εκθετών με υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης.

Στο Yacht Show συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι εταιρείες Burgess, Camper & Nicholsons International, Edmiston, Fraser, Yachting Partners International, CharterWorld, CSO Yachts, IYC, Northrop & Johnson, TWW Yachts, Yachtzoo, Luxury Charter Group και West Nautical. Ταυτόχρονα, στο event δίνουν το “παρών” και αντιπρόσωποι της Διεθνούς Ένωσης Θαλάσσιου Τουρισμού (MYBA).

Στο πλαίσιο του Yacht Show πραγματοποιούνται μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς επίσης και ο εξαιρετικά δημοφιλής διαγωνισμός Chef’s Competition με κριτές μεταξύ άλλων τον βραβευμένο με 2 Αστέρια Michelin σεφ του εστιατορίου Σπονδή Άγγελο Λάντο καθώς και τον σεφ των εστιατορίων Nikkei (Αθήνα), Pacific (Monte Carlo) και Ritz Carlton (Valencia) Θάνο Στασινό.

To Mediterranean Yacht Show διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Δεδομένων των αυξημένων και πολύπλοκων αναγκών υλοποίησης της διοργάνωσης, η επιτυχής έκβαση του show δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την άμεση και συνεχή υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου Ναυπλιέων. Ο θεσμός του Mediterranean Yacht Show έχει και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

MEDYS2019_06
MEDYS2019_05
MEDYS2019_04



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης