20.000 συνεντεύξεις εργασίας και πάνω από 7.500 επισκέπτες στις Ημέρες Καριέρας 2018

im-karier_main01

50.000+ θεατές στις ομιλίες του Up Event μέσω Facebook Live

Το kariera.gr, το μεγαλύτερο site για την εργασία στην Ελλάδα, διοργάνωσε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, τις Ημέρες Καριέρας, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στις Ημέρες Καριέρας συμμετείχαν 60 εταιρείες, 20% περισσότερες από πέρσι, από διάφορους κλάδους, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και περισσότεροι από 7.500 υποψήφιοι.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες των Ημερών Καριέρας:
  • Περιηγήθηκαν στα περίπτερα των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό, κατέθεσαν τα βιογραφικά τους σημειώματα και πραγματοποίησαν προσωπικές συνεντεύξεις με 60 ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις.
  • Δέχτηκαν συμβουλές σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού από εξειδικευμένους συμβούλους και recruiters του www.kariera.gr.
  • Συνάντησαν εκπροσώπους από εκπαιδευτικούς οργανισμούς και ενημερώθηκαν για νέες τάσεις και δεξιότητες στις οποίες μπορούν να εκπαιδευτούν.
  • Εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Digital Marketing μέσω σεμιναρίων της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online της Google.
im-karier02

Στο Σαββατοκύριακο των Ημερών Καριέρας, σημαντικό παράλληλο δρώμενο αποτέλεσε το Up Event που παρουσίασε η δημοσιογράφος Μία Κόλλια, φιλοξενώντας διακεκριμένα πρόσωπα του κόσμου της επιχειρηματικότητας αλλά και αναγνωρίσιμους αγαπημένους ανθρώπους. Στο Up Event συμμετείχαν η γνωστή ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου, ο Peter Economides, Brand Strategist, o Διευθύνων Σύμβουλος του Aldemar Resorts Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, η Έθελ Αγγελάτου, LinkedIn Trainer και Corporate & Employer Branding Coach, ο σεφ και συνιδιοκτήτης των Cookoovaya και Hoocut, Νίκος Καραθάνος, ο Σπύρος Αρσένης, NBG Business Seeds Manager και Startup Ecosystem Strategist, ο Θανάσης Τσίτσας, δημοσιογράφος, ο σκηνοθέτης Λάμπης Ζαρουτιάδης, η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director του ReGeneration, ο Δημήτρης Σπυριδάκος, ReGenerator 2016, Σύμβουλος Πωλήσεων της Leroy Merlin & Μέλος του Leroy Merlin Academy, ο Χάρης Κουρούκλης, Economist, Business Consultant και Entrepreneur, η Δρ. Δήμητρα Τζέλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, η Σόφη Δελούδη, designer και owner του brand Sophie Deloudi, η Αλκυόνη Ματσουρδέλη και η Δανάη Γαβρίλη, designers και owners του brand Lommer, η Μαρία Όλγα Βλάχου, designer και owner του brand Postfolk, και η Άννα Σκαρλάτου, Εxecutive HR Αdvisor. Οι ομιλητές, απευθυνόμενοι στο κοινό περιέγραψαν την πορεία τους προς την επιτυχία, τις δυσκολίες αλλά και τα σταθερά βήματα για τον στόχο που τελικά κατέκτησαν.

Η Teleperformance Greece ήταν για ακόμα μια χρονιά Χορηγός των Ημερών Καριέρας. Θέλοντας να περάσει το μήνυμα της εταιρείας, ο κ. Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, HR Director της Teleperformance Greece, δήλωσε: “Δώσαμε το παρών στις Ημέρες Καριέρας 2018 στηρίζοντας τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία της αγοράς για τις νέες τάσεις εργασίας στην Ελλάδα και την επαγγελματική εξέλιξη των νέων.”

Η κ. Φωτεινή Γαϊτανλή, διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του kariera.gr δήλωσε: “Οι Ημέρες Καριέρας είναι το πιο σημαντικό event στη χώρα, για την εργασία. Είναι μια ομαδική προσπάθεια με τις εταιρείες που συμμετέχουν για να ενισχύσουμε την απασχόληση. Στο πλαίσιο αυτό, το Up Event, επιπρόσθετα μας δίνει με δύναμη και εμπειρία, την έμπνευση για να πιστεύουμε πως αν έχουμε θέληση, όλα γίνονται.”

Επίσης, το kariera.gr σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης και δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτη οικονομική/κοινωνική ομάδα αλλά επιθυμούν να σπουδάσουν, προσέφεραν για ακόμη μια χρονιά τη δυνατότητα σε έναν συμμετέχοντα των Ημερών Καριέρας 2018  που ανήκει στην προαναφερθείσα ομάδα, να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία.
im-karier03

Προφίλ Υποψηφίων:
Τα πιο επιθυμητά αντικείμενα απασχόλησης των επισκεπτών ήταν τα παρακάτω:
1. Πληροφορική / Τηλεπικοινωνίες
2. Χρηματοοικονομικά
3. Διοίκηση Επιχειρήσεων
4. Λογιστήριο
5. Μάρκετινγκ / Έρευνα Αγοράς
6. Γραμματειακή Υποστήριξη
7. Μηχανικοί
8. Πωλήσεις
9. Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων
10. Εκπαιδευτικοί

1 στους 4 επισκέπτες εργάζεται τη συγκριμένη περίοδο και βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας, ενώ 1 στους 6 δεν εργάζεται και αναζητά νέες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.

Σχετικά με το επίπεδο εκπαίδευσης των επισκεπτών, 1 στους 4 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και το 80% είναι απόφοιτοι τουλάχιστον τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0000

Για 9η χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis φροντίζει καθημερινά χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινό, ασφαλές και επαρκές φαγητό – Τα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης και ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη των παιδιών

EUC-01-_Large_

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά το καινοτόμο προπτυχιακό πρόγραμμα εξ αποστάσεως στο πεδίο της «Βυζαντινής Μουσικής - Ψαλτικής Τέχνης», το οποίο καλύπτει το νευραλγικό γνωστικό αντικείμενο της Ανατολικής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο τρίπτυχο της ιστορίας, θεωρίας και πράξης.

EUC-01-_Large_

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES (Center Of Excellence in Risk and Decision Sciences), το πρώτο διεπιστημονικό Κέντρο Αριστείας που λειτουργεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα είναι ο Συντονιστής Φορέας στην υλοποίηση του πρωτοποριακού έργου «OenoWatch». Το Ολοκληρωμένο Έργο αυτό υποβλήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Restart 2016-2020 του Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας (ΙδΕΚ), πέρασε με επιτυχία και τη δεύτερη φάση αξιολόγησης, και θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση χρηματοδότησης.

tw0

Ρετρό διάθεση και αέρας εποχής φύσηξε στις Σπέτσες το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου 2019 με το Tweed Run να χαρίζει μοναδικές στιγμές. Το ξεχωριστό αυτό event που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά από το Poseidonion Grand Hotel μετέφερε τους συμμετέχοντες στην κομψότητα και τον ρομαντισμό περασμένων εποχών με τη βρετανική αύρα να κατακλύζει το Νησί των Αρωμάτων

horse_ar

Οι ίπποι και οι προπονητές που διεκδικούν τον κορυφαίο τίτλο της χρονιάς. Συναρπαστικό θέαμα στο Markopoulo Park την Κυριακή 20 Οκτωβρίου