Ελληνικό Κτηματολόγιο λειτουργία Υποκαταστημάτων

Ελληνικό Κτηματολόγιο λειτουργία Υποκαταστημάτων

Από 1 Νοεμβρίου η λειτουργία των Υποκαταστημάτων Αχαρνών, Κεφαλληνίας-Ιθάκης με έδρα το Αργοστόλι και Νάξου

ktimatologio
Ξεκινάει, σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, η λειτουργία των Υποκαταστημάτων Αχαρνών με έδρα τις Αχαρνές (ΦΕΚ 6235/Β/30-10-2023), Κεφαλληνίας-Ιθάκης με έδρα το Αργοστόλι (ΦΕΚ 6245/Β/31-10-2023) και Νάξου με έδρα τη Νάξο (ΦΕΚ 6236/Β/30-10-2023) του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Το Υποκατάστημα Αχαρνών, μετά την κατάργηση του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών, υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΖΕΦΥΡΙΟΥ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΦΥΛΗΣ της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

Το Υποκατάστημα Κεφαλληνίας-Ιθάκης, μετά την κατάργηση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Αργοστολίου, υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Ιονίων Νήσων του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, ΔΑΥΓΑΤΩΝ, ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ, ΘΗΝΑΙΑΣ, ΚΟΥΡΟΥΚΛΑΤΩΝ, ΦΑΡΑΚΛΑΤΩΝ, ΦΑΡΣΩΝ, ΑΓΚΩΝΟΣ, ΒΛΑΧΑΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ, ΖΟΛΩΝ, ΚΑΡΑΒΑΔΟΥ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ, ΛΑΚΗΘΡΑΣ, ΛΟΥΡΔΑΤΩΝ, ΜΕΤΑΞΑΤΩΝ, ΜΟΥΣΑΤΩΝ, ΝΥΦΙΟΥ, ΟΜΑΛΩΝ, ΠΕΡΑΤΑΤΩΝ, ΠΕΣΑΔΑΣ, ΣΒΟΡΩΝΑΤΩΝ, ΣΠΑΡΤΙΩΝ, ΤΡΩΙΑΝΑΤΩΝ της Π.Ε. Κεφαλληνίας.

Το Υποκατάστημα Νάξου, μετά την κατάργηση του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείο Νάξου, υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Κυκλάδων του ν.π.δ.δ Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ, ΒΙΒΛΟΥ, ΓΑΛΑΝΑΔΟΥ, ΓΑΛΗΝΗΣ, ΓΛΙΝΑΔΟΥ, ΕΓΓΑΡΩΝ, ΜΕΛΑΝΩΝ, ΝΑΞΟΥ, ΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΣΑΓΚΡΙΟΥ της Π.Ε. Νάξου.

Κλείσιμο
Μετά και την ένταξη των παραπάνω υποθηκοφυλακείων στο Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, σήμερα, λειτουργούν 14 από τα 17 οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία και 57 από τα 75 Υποκαταστήματα τους. Το επόμενο διάστημα, με ταχείς ρυθμούς, προχωράμε προς την ολοκλήρωση της οριστικής δομής.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο προχωράει ψηφιακά, ώστε να αποτελεί μια σύγχρονη δομή που να ανταποκρίνεται πλήρως στην ψηφιακή εποχή, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ελαχιστοποιώντας το χρόνο των συναλλαγών. Μέσω ευέλικτων ψηφιακών εφαρμογών, που βρίσκονται στο gov.gr και την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr, οι πολίτες και οι επαγγελματίες διευκολύνονται στις συναλλαγές τους, οι ουρές στα Κτηματολογικά Γραφεία εξαλείφονται και οι μεταβιβάσεις ακινήτων επιταχύνονται.

Με την έναρξη της λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων, μετά την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, σχεδόν το σύνολο των λειτουργιών του Κτηματολογικού Γραφείου θα πραγματοποιείται ψηφιακά.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες:

  1. Η καταχώριση συμβολαίων από πολίτες και επαγγελματίες, καθώς και η έρευνα των επαγγελματιών στην κτηματολογική βάση θα μπορούν να γίνονται και ψηφιακά.
  2. Οι αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/αντιγράφων (π.χ κτηματολογικό διάγραμμα) θα πραγματοποιούνται και θα παραλαμβάνεται μόνο ψηφιακά (7/24).
  3. Το πρωτόκολλο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικό.
  4. Τα μεγαρόσημα στα πιστοποιητικά και στις αιτήσεις καταργούνται.
  5. Οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω POS.
  6. Οι επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων θα κατατίθενται ηλεκτρονικά.
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
Διεύθυνση: Δεκελείας 95, ΤΚ 13671, Αχαρνές
Τηλέφωνο: 210 2465750

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
Λ. Κεφαλλήνων (Περιφερειακή οδός), ΤΚ 28100, Αργοστόλι
Τηλέφωνο: 26710-22856

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΑΞΟΥ
Χώρα Νάξου, ΤΚ 84300, Νάξος
Τηλέφωνο: 22850-23934

Για τα έντυπα των αιτήσεων και γενικές πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης