Το Douleutaras εισάγει τον κλάδο των Τεχνικών Επαγγελμάτων σε μια νέα εποχή

Το Douleutaras εισάγει τον κλάδο των Τεχνικών Επαγγελμάτων σε μια νέα εποχή

Η Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι ανατρέπει τα δεδομένα

douleutaras_header

Η διαχρονική αξία των Τεχνικών Επαγγελμάτων είναι αδιαμφησβήτητη: ποιος από εμάς δεν έχει χρειαστεί έναν υδραυλικό, έναν ηλεκτρολόγο, έναν ψυκτικό, έναν τεχνίτη κάθε λογής σε διάφορες επείγουσες (ή μη) καταστάσεις στη ζωή μας; Το στερεότυπο ήθελε παραδοσιακά αυτά τα επαγγέλματα να αφορούν αποκλειστικά μικροεπιχειρήσεις δύο ή και μόνο ενός ατόμου, που κινούνται τοπικά και εξυπηρετούν μόνο όταν προκύπτει μια έκτακτη κλήση. Οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά βάζουν οριστικό τέλος σε αυτές τις προκαταλήψεις: τα τεχνικά επαγγέλματα μπορούν να εξελιχθούν σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι σύγχρονες εταιρείες.

Αυτή την ανάγκη έχει αναγνωρίσει το Douleutaras εδώ και μία πενταετία παρέχοντας μία ενιαία πλατφόρμα στήριξης και ανάπτυξης όλων των τόσο απαραίτητων και αναγκαίων τεχνικών επαγγελμάτων. Μια πλατφόρμα, η οποία φιλοδοξεί να αποτελεί μοχλό ανέλιξης των υδραυλικών, των ηλεκτρολόγων και των υπόλοιπων τεχνιτών, ενώ επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες συνεργάτες του να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις εργασίες που διαχειρίζονται ανά εβδομάδα και να γνωρίζουν ποια είναι τα πλεονεκτήματα, τα έσοδα και οι δυνατότητες της επιχείρησής τους.

Αυτή η έμπρακτη υποστήριξη αντανακλάται και σε αληθινές ιστορίες επαγγελματιών, όπως του Ιωάννη Λαμπαδάκη που εργάζεται εδώ και 15 χρόνια στον κλάδο των ανακαινίσεων. «Μέσα σε ένα χρόνο έχω δει μεγάλη αύξηση στο πελατολόγιό μου. Είχα ακούσει αρκετά για την εταιρεία και από την πρώτη επαφή που έκανα με την ομάδα του Douleutaras δεν άργησα να καταλάβω ότι θα έχω αποτέλεσμα. Έκλεισα αμέσως την πρώτη δουλειά, που ήταν μια μεγάλη ανακαίνιση σπιτιού. Το προϊόν σε οργανώνει, ξέρεις πότε έχεις ραντεβού, πού έχεις δώσει προσφορά, σε τι στάδιο βρίσκεται γενικά η κάθε εργασία σου. Άμα είσαι καλός επαγγελματίας και έχεις καλές αξιολογήσεις, θα πας μπροστά στο Douleutaras και θα ανταμειφθείς», δηλώνει χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνίτης.

Κλείσιμο
Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του ηλεκτρολόγου Μάρτιν Γκραμπότσκα, ο οποίος συνεργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια με το Douleutaras. «Όταν ξέσπασε η κρίση, εγώ την ξεπέρασα ομαλά λόγω του Douleutaras. Παράλληλα, έχει σημειωθεί μια τεράστια αύξηση στο πελατολόγιό μου με 3-7 καινούργιους πελάτες να έρχονται ημερησίως μέσα από το Douleutaras. Πρέπει να αφιερώνεις τον κατάλληλο χρόνο στην εργασία αν θέλεις να έχεις ένα άρτιο αποτέλεσμα. Χρειάζεται να κάνεις ποιοτική δουλειά, να υπάρχει ειλικρίνεια, να κυνηγάς τις αξιολογήσεις από τον κάθε πελάτη», υπογραμμίζει, μεταφέροντας την προσωπική του, βιωματική εμπειρία με την πλατφόρμα.


Douleutaras Pros Academy
1-en
Το Douleutaras, όμως, δεν επαναπαύεται, υλοποιώντας μία καινοτόμα, εκπαιδευτική πρωτοβουλία για να επισφραγίσει το ενδιαφέρον του για την εξέλιξη των συνεργατών. Το Douleutaras Pros Academy είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πιστοποίησης σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες τεχνίτες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους γνώσεις ή αναζητούν τρόπους να μεγεθύνουν την επιχείρησή τους και να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία της να παρακολουθήσουν μια σειρά μαθημάτων που καλύπτουν διαφορετικούς τομείς, από Πωλήσεις και Οικονομικά, μέχρι Οργάνωση & Διοίκηση και Εξυπηρέτηση Πελατών. Ποτέ ξανά στην Ευρώπη δεν είχε δοθεί μια τέτοια εκπαιδευτική ευκαιρία στους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μέσα από το πρόγραμμα Πιστοποίησης: Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη αναπτύσσουν τις γνώσεις τους και συνεπώς την επιχείρησή τους. Τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν μέλλον και προοπτική.

Το πρόγραμμα διενεργήθηκε από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους έως τον Δεκέμβριο. Πραγματοποιήθηκαν 30 ώρες μαθημάτων από έμπειρους καθηγητές και στελέχη της αγοράς στα οποία συμμετείχαν 30 επαγγελματίες, πετυχαίνοντας εκείνο που αποτελεί σταθερό όραμα του Douleutaras: να δείξει τον δρόμο στην εφαρμοσμένη γνώση και στα πρακτικά οφέλη αυτής. Η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών, η επακόλουθη αύξηση των κερδών του κάθε συνεργάτη και η απόκτηση βασικών διοικητικών δεξιοτήτων οι οποίες θα του φανούν χρήσιμες ακόμη και στη δική του επιχείρηση είναι το αντίκρισμα αυτής της πολύπλευρης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με το πέρας της πρωτοβουλίας, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Douleutaras, Ανδρέας Γραμμάτης, εξέφρασε την ευχαρίστησή του «για την ολοκλήρωση του πρώτου εκπαιδευτικού προγράμματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για την ανάδειξή του σε εργαλείο ανάπτυξης συνολικά για τον κλάδο». Όπως συμπληρώνει, εξάλλου, «το επόμενο βήμα είναι η προώθηση του προγράμματος σε ολόκληρο το δίκτυο των επαγγελματιών του Douleutaras, έτσι ώστε να εξελιχθεί καθολικά η κοινότητα των συνεργατών μας».

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται μόνο για την αρχή, καθώς το Douleutaras δε σκοπεύει να σταματήσει εδώ. Σκοπεύει να επανέλθει με δεύτερο κύκλο μαθημάτων τον προσεχή Μάρτιο σε Ελλάδα και να εγκαινιάσει τον πρώτο κύκλο στην Κύπρο, επενδύοντας έτσι στην επιμόρφωση των συνεργατών του, γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως η επιτυχία έρχεται μόνο με την αδιάλειπτη στήριξη στους συνεργάτες και στους ανθρώπους που συνδιαμορφώνουν την ταυτότητά του.
Δεδομένης και της ώθησης που έλαβε το Douleutaras μέσα από τη χρηματοδότηση του Ομίλου Olympia τον Μάρτιο του 2021, είναι πιθανό πολύ σύντομα να δούμε την πλατφόρμα να αναπτύσσει νέες στρατηγικές συνεργασίες, να επεκτείνεται σε διεθνείς αγορές και φυσικά να προσθέτει νέες τεχνολογικές δυνατότητες στην υπηρεσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης