Πώς διασφαλίζει ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου την υγεία των επισκεπτών του στο Βαρούλκο

Πώς διασφαλίζει ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου την υγεία των επισκεπτών του στο Βαρούλκο

Με το καινοτόμο σύστημα απολύμανσης του αέρα της παγκόσμιας δύναμης στο φωτισμό Signify, δίνεται η δυνατότητα για την ασφαλή επιστροφή του κοινού στους κλειστούς χώρους εστίασης και όχι μόνο. Η αρχή έγινε με το εστιατόριο «Βαρούλκο Seaside» του φημισμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου, στους χώρους του οποίου τοποθετήθηκαν συσκευές φωτισμού απολύμανσης Philips UV-C active air και upper air.

signify1

Sponsored Content


Οι συσκευές Philips UV-C upper air απολυμαίνουν αθόρυβα και με ασφάλεια τα άνω στρώματα του αέρα στο χώρο, χωρίς να επηρεάζονται από την ανθρώπινη παρουσία και δραστηριότητα. H καινοτομία του μηχανισμού αυτού έγκειται στο γεγονός ότι οι συσκευές περιλαμβάνουν τέσσερις λαμπτήρες UV-C των 9 Watt με τους αντίστοιχους μετασχηματιστές ενώ οι συσκευές κλειστού τύπου Philips UV-C active air διαθέτουν ενσωματωμένους ανεμιστήρες που φιλτράρουν τον αέρα εσωτερικά και τον απολυμαίνουν, χρησιμοποιώντας δύο λαμπτήρες UV-C των 60 Watt και παρέχοντας στο χώρο καθαρό αέρα.

Με αφορμή την εγκατάσταση των συσκευών, ο σεφ κ. Λαζάρου δήλωσε πως: «Εν μέσω μιας πολύ δύσκολης περιόδου όπου κληθήκαμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το πώς θα διασφαλιστεί η υγεία των επισκεπτών μας, με την επιστροφή τους στους κλειστούς χώρους του εστιατορίου μας, είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ιδανική λύση ήρθε μέσω της καινοτόμου Philips τεχνολογίας της εταιρείας Signify».

UV-C_disinfection_Active_air_SM310C_BS-1

Το σύστημα της Signify απενεργοποιεί το 99,99% του ιού που προκαλεί τον COVID-19
Το σύστημα φωτισμού απολύμανσης Philips UV-C Air Disinfection εξουδετερώνει παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ βάσει εργαστηριακών δοκιμών επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητά του και στην απενεργοποίηση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τον COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα φωτισμού UV-C Air Disinfection απενεργοποίησε το 99,99% του SARS-CoV-2 που υπήρχε στα σωματίδια του αέρα ενός δωματίου εντός 10 λεπτών, με αποτέλεσμα ο ιός να είναι κάτω από τα ανιχνεύσιμα επίπεδα στα 20 λεπτά.

Πρόκειται για μία αδιαμφισβήτητα καινοτόμα λύση, η οποία όμως δεν προέκυψε ξαφνικά για την εταιρεία Signify. Άλλωστε, η Signify για περισσότερα από 35 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας UV και αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον επαγγελματικό και καταναλωτικό φωτισμό καθώς και στον φωτισμό για το Internet of Things. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτύξει ισχυρή τεχνογνωσία σε θέματα εφαρμογής, που της επιτρέπει να προσφέρει μια ευρεία γκάμα λαμπτήρων και φωτιστικών UV-C που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα συστήματα εξαερισμού και κυκλοφορίας αέρα που απολυμαίνουν τον διερχόμενο αέρα, τα ανοιχτά συστήματα UV-C, οι φορητές συσκευές UV-C που απολυμαίνουν δωμάτια και χώρους στη διάρκεια της νύχτας και οι θάλαμοι UV-C που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση αντικειμένων.

Σημειώνεται ότι η ακτινοβολία UV-C είναι γνωστός παράγοντας απολύμανσης του αέρα, των επιφανειών, των αντικειμένων και του νερού που συμβάλλει ώστε να μετριαστεί ο κίνδυνος μετάδοσης κάποιας λοίμωξης και χρησιμοποιείται εκτενώς για περισσότερα από 40 χρόνια. Όλα τα βακτήρια και οι ιοί που έχουν υποβληθεί σε δοκιμές μέχρι σήμερα (πολλές εκατοντάδες διαχρονικά, συμπεριλαμβανομένων και διαφόρων κορωνοϊών) ανταποκρίνονται στην απολύμανση με ακτινοβολία UV-C. Σε εργαστηριακές δοκιμές, οι πηγές φωτός UV-C αδρανοποίησαν το 99% του ιού SARS-CoV-2 επάνω σε επιφάνεια, κατόπιν έκθεσης διάρκειας 6 δευτερολέπτων.

1V7A0670-Edit
Κλείσιμο


Επισημαίνεται ότι η τεχνολογία αποστείρωσης με UV-C μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για την απολύμανση και αποστείρωση σε Νοσοκομεία και μονάδες Υγείας. Σήμερα δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστεί ευρέως στις επιχειρήσεις, στα ξενοδοχεία, στα καταστήματα στα ιατρεία κ.τ.λ. ώστε να διαφυλάσσεται αποτελεσματικά η υγεία των εργαζομένων, των πελατών και των επισκεπτών.
«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που το σύστημα φωτισμού απολύμανσης της εταιρείας μας κερδίζει το ενδιαφέρον σοβαρών επιχειρηματιών και υιοθετείται από καταξιωμένους επαγγελματίες, όπως είναι και ο καταξιωμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου και το εστιατόριό του «Βαρούλκο Seaside», σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδος και Ισραήλ Δρ. Πολυδεύκης Λουκόπουλος, προσθέτοντας ότι «στόχος της εταιρείας είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία να εφαρμόζεται ευρέως στο άμεσο μέλλον, όχι μόνο σε χώρους εστίασης αλλά και σε χώρους ξενοδοχείων, πολιτιστικών οργανισμών και αθλητικών εγκαταστάσεων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης