Η Imerys Greece γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας «Safety Connect Day»

Η Imerys Greece γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας «Safety Connect Day»

Η Imerys, ο παγκόσμιος ηγέτης στα εξειδικευμένα ορυκτά προϊόντα, οργάνωσε και υλοποίησε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και για τέταρτη συνεχή χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας «Safety Connect Day», μία εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο, την ίδια μέρα για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας παγκοσμίως

imerys3
Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την βελτίωση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων της Imerys, η ημέρα αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας και ευεξίας και δίνει στην εταιρεία την ευκαιρία να εστιάσει συλλογικά στο πως μπορεί να επιτύχει το στόχο της – μία ασφαλέστερη Imerys για όλους. Έτσι, στις 24 Σεπτεμβρίου, όλα τα εργοστάσια και κάθε είδους εγκαταστάσεις της εταιρείας παγκοσμίως παρέμειναν κλειστά με συνολικά 16,400 άτομα να συμμετέχουν στην γιορτή της ασφάλειας. Η κίνηση αυτή είναι συμβολική και το μήνυμα σαφές και ηχηρό: «η ασφάλεια είναι πρώτα από όλα».

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο κύριος σκοπός της εταιρείας ήταν να αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους που πραγματικά έχουν σημασία. Για το λόγο αυτό, φέτος για πρώτη φορά, η ημέρα αυτή αφιερώθηκε επίσης σε θέματα υγείας που προκλήθηκαν από την πανδημία, καθώς και σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, αξίες που η εταιρεία τοποθετεί στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της.

Την ημέρα αυτή, οι εργαζόμενοι της Imerys στην Ελλάδα κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μία σειρά από διαδραστικά εργαστήρια (workshops). Τα εργαστήρια (workshops) ασφάλειας επικεντρώθηκαν στις πρώτες βοήθειες, την αμυντική οδήγηση και τη συμπεριφορά και προσοχή των εργαζομένων ενώ τα εργαστήρια (workshops) υγείας εστίασαν στην ψυχική υγεία, την πανδημία και τη σημασία του εμβολιασμού. Επίσης οι εργαζόμενοι μίλησαν για τη σημασία της βιοποικιλότητας και του σεβασμού προς το περιβάλλον, με στόχο την αντιμετώπιση όλων αυτών των κινδύνων που έχουν πραγματικά σημασία.

Ο Πρόεδρος της Imerys στην Ελλάδα, κ. Αθανάσιος Κεφάλας, δήλωσε:

«Αυτή η ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για μας. Αφορά στη βελτίωση των καλών πρακτικών, της συμπεριφοράς των εργαζομένων και την ασφάλεια όλων. Σήμερα έχουμε διακόψει την παραγωγή, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν όσο γίνεται πληρέστερα κι εκτενέστερα για την ασφάλεια και την υγεία στον χώρο εργασίας. Αυτό αποδεικνύει πως η υγεία και η ασφάλεια βρίσκονται πραγματικά στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε στην Imerys. Η συλλογική μας προσπάθεια όμως ξεκινάει πάντα από την προσωπική δέσμευση του καθενός από εμάς μέσα στην εταιρεία καθώς, ως εργαζόμενοι συμβάλλουμε σημαντικά στην βελτίωση της κουλτούρας υγείας και ασφάλειας μέσω της καθημερινής μας συμπεριφοράς. Γι’ αυτό και στην Imerys καλούμαστε κάθε χρόνο να αφιερώσουμε αυτήν την μέρα αποκλειστικά στους εαυτούς μας με στόχο έναν υγιές εργασιακό χώρο χωρίς ατυχήματα.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης