Γωγώ Μπρέμπου για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών: Η νέα γενιά δεν ξαπλώνει στον καναπέ, ούτε είναι στο κινητό
«Διεκδικούν κάτι» συμπλήρωσε η ηθοποιός
Η Γωγώ Μπρέμπου έδωσε συνέντευξη, με αφορμή τον ρόλο της στον «Παράδεισο των Κυριών» και αναφέρθηκε στις αλλαγές στα πτυχία των καλλιτεχνών και τις σχετικές κινητοποιήσεις.
Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και αρχικά, τόνισε για τις αλλαγές που γίνονται στον χώρο της, αλλά και το Προεδρικό Διάταγμα 85, πως δεν αφορά μόνο τους καλλιτέχνες, αλλά και άλλες ειδικότες.
«Αυτό βγήκε προς τα έξω ως ένα καλλιτεχνικό θέμα, ενώ δεν είναι μόνο καλλιτεχνικό θέμα, αφορά γύρω στις 280 ειδικότητες. Δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί και δεν είναι θέμα γενικών διεκδικήσεων. Τι σημαίνει στην Ελλάδα "τίτλος σπουδών"; Πώς αυτός μεταφράζεται στην αγορά εργασίας και τι δικαιώματα παρέχει;», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αυτό το Προεδρικό Διάταγμα πραγματοποιήθηκε για να προλάβουν κάποιους διορισμούς ΑΣΕΠ. Αυτό δεν έχει καθόλου να κάνει όμως, με το τι θεωρούμε στην Ελλάδα και πώς ονομάζουμε ως "κράτος" τους απόφοιτους δραματικών σχολών και τουριστικών επαγγελμάτων».
Όσο για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών και τις καταλήψεις, η ηθοποιός, σημείωσε: «Για τις καταλήψεις και όλα αυτά που έγιναν, δεν υπήρχε καμία πολιτική εισχώρηση ή επιρροή, όπως λένε. Ήταν κάτι που έγινε απολύτως αυθόρμητα, δικαιολογημένα και ειρηνικά. Για πολλά χρόνια έλεγαν ότι τα παιδιά που είναι 19,20,25 χρονών είναι μια γενιά που ξαπλώνει στον καναπέ και είναι στο κινητό. Ε λοιπόν δεν είναι, διεκδικούν κάτι».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crdp7s138629)
Επισήμανε επίσης, πως οι ψυχαγωγικές εκπομπές δεν μπορούν να παρουσιάσουν ένα τέτοιο θέμα, δίνοντάς του τη σημασία που του χρειάζεται. «Το πώς βγήκε προς τα έξω δημοσιογραφικά θέλει πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα. Κάποτε υπήρχε αυτό που λέγαμε "ρεπορτάζ", είτε εφημερίδας, είτε τηλεοπτικό που φωτογράφιζε ένα θέμα από όλες τις γωνίες. Τολμώ να το πω ότι οι ψυχαγωγικές εκπομπές δεν είναι ρεπορτάζ, είναι σχολιαστικές και κατά έναν τρόπο κατευθυνόμενες», τόνισε.
Τέλος, αναφέρθηκε στις παραιτήσεις των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου. «Γράφτηκε κάπου ότι οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκαν εκ του ασφαλούς και αυτό δεν ισχύει. Είναι κάποιες κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι από τη συνείδηση και το αίσθημα δικαιοσύνης που έχουν για κάποια πράγματα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα θέμα πολιτικής ανάλυσης, είναι κάτι εντελώς αυθόρμητο», καταλήγει.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.