Έρευνα: Η νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων μείωσε τις απόπειρες αυτοκτονιών στους εφήβους

Έρευνα: Η νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων μείωσε τις απόπειρες αυτοκτονιών στους εφήβους

Το ποσοστό των αποπειρών αυτοκτονιών των εφήβων μειώθηκε κατά 7% μεταξύ όλων των μαθητών, και 14% μεταξύ των μαθητών που παρουσίαζαν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό 

Έρευνα: Η νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων μείωσε τις απόπειρες αυτοκτονιών στους εφήβους
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και η οποία αναφέρει ότι η νομιμοποίηση ομοφυλοφιλικών γάμων συνέβαλε σημαντικά στη μείωση των ποσοστών στις απόπειρες αυτοκτονιών στους εφήβους. 

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αυτή που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics εξέτασε την επίδραση της πολιτικής περί νομιμοποίησης ομοφυλοφιλικών γάμων, στην υγεία των νέων τόσο αυτών που προτιμούν συντρόφους του ίδιου φύλου αλλά και όσων αυτών που παρουσιάζουν διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις. 

Η μελέτη αυτή ερεύνησε τις επιπτώσεις που είχαν 32 από τις 35 πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν υπογράψει τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου.

Τα ευρήματα από αυτή τη μελέτη  παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έχει σημειωθεί σημαντική πτώση στο ποσοστό των εφηβικών αποπειρών αυτοκτονιών της τάξεως του 7% μεταξύ όλων των μαθητών και 14% μεταξύ των μαθητών που παρουσίασαν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.  

Η ερευνήτρια Julia Raifman, η οποία ηγήθηκε της μελέτης αναφέρει χαρακτηριστικά: 
Κλείσιμο

«Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η μείωση των αποπειρών αυτοκτονιών των εφήβων είναι σημαντικό πράγμα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας απόψεις» και συμπληρώνει «οι πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πολιτικές για τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων μπορεί να έχουν πραγματική επίδραση στην ψυχική υγεία των εφήβων».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αυτοκτονία έχει αναγνωριστεί, εδώ και πολλά χρόνια, ως μια σημαντική απειλή στις ζωές των εφήβων, και σήμερα παρουσιάζεται ως η δεύτερη κυριότερη αιτία θανάτου για τα άτομα ηλικίας μεταξύ 10 – 24 ετών.

Η Raifman καταλήγει:

«Με το να επιτρέπεται η διεξαγωγή γάμων του ίδιου φύλου, αυτό βοηθά στη μείωση του στίγματος που συνδέεται με το σεξουαλικό προσανατολισμό. Μπορεί να είναι κάτι που θα τους κάνει να νιώθουν ότι έχουν ίσα δικαιώματα - ακόμη και αν δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για να επωφεληθούν από αυτά εξ’ ολοκλήρου - αυτό είναι που κάνει τους μαθητές να νιώθουν λιγότερο στιγματισμένοι και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης