«Το Facebook ήταν η αφορμή να χάσω 55 κιλά»

«Το Facebook ήταν η αφορμή να χάσω 55 κιλά»

Ο Μπράντον Κοβάσιτς από παχύσαρκος είναι πιο υγιής και αθλητικός από ποτέ – Η δική του μάχη με τα κιλά πηγή έμπνευσης για όσους πιστεύουν πως δε μπορούν να κατακτήσουν το «αδύνατο»


«Το Facebook ήταν η αφορμή να χάσω 55 κιλά»
Μια απίστευτη ιστορία ενός παχύσαρκου άνδρα δημοσίευσε η Huffington Post, που όμως δεν είχε άσχημο τέλος και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όσους παλεύουν να κερδίσουν τη μάχη με τη ζυγαριά. Ο 28χρονος σήμερα Μπράντον Κοβάσιτς έχει πολλούς λόγους να χαμογελά, καθώς άφησε πίσω τον παλιό του εαυτό και ζει πλέον μια ευτυχισμένη και κυρίως υγιή ζωή. 

Ως «κλασικός» υπέρβαρος, ο ίδιος εξηγεί πως ποτέ του δεν είχε καλή σχέση με την υγιεινή διατροφή, ενώ η λέξη «γυμναστική» ήταν σε εκείνον άγνωστη. Με ύψος 1,80, κάποτε ήταν 132 κιλά. Σήμερα είναι 77 κιλά και αισθάνεται τόσο όμορφα όσο ποτέ άλλοτε. Πώς, όμως, τα κατάφερε;

«Τρεφόμουν πολύ ανθυγιεινά, γεγονός που σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη γυμναστικής, αποτελούσε τον πιο δύσκολο παράγοντα που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Κατανάλωνα καθημερινά περίπου 6.000 θερμίδες με ελάχιστη φυσική άσκηση. Η κοιλιά μου είχε ξεχειλώσει και αισθανόμουν πως βρίσκομαι σε κατάσταση λήθαργου.  Ακόμη και το να ανέβω μια σκάλα μου προκαλούσε βαριά αναπνοή. Περνούσα τις ημέρες μου βλέποντας τηλεόραση και σερφάροντας στο ιντερνέτ, ενώ έτρωγα πρόχειρο φαγητό από την πλήξη», θα πει ο  Κοβάσιτς για τον παλιό Μπράντον.

Κλείσιμο



Και όμως, παρά το γεγονός ότι τόσα χρόνια είχε συνηθίσει σε αυτόν τον τρόπο ζωής και είχε γίνει «ένα με τον καναπέ», ο Μπράντον μπόρεσε να πετύχει ένα προσωπικό θαύμα! Πώς, λοιπόν, έγινε το «κλικ» μέσα του και αποφάσισε να ζήσει αλλιώς τη ζωή του;

«Ειλικρινά, αυτή η ιδέα μου ήρθε ξαφνικά μία “συνηθισμένη” για εμένα ημέρα, όταν είδα κάποιες φωτογραφίες μου, που είχαν ανεβάσει φίλοι μου στο Facebook. Έδειχνα απαίσιος! Ήξερα ότι είχε έρθει η ώρα να αλλάξω τον τρόπο που συνήθιζα να κάνω κάποια πράγματα και αποφάσισα να υιοθετήσω νέα στάση ζωής. Το να δω αυτές τις φωτογραφίες μού ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό, για να σηκωθώ επιτέλους από τον καναπέ», σημειώνει ο  Κοβάσιτς.


«Οι αλλαγές στη διατροφή μου ήταν ίσως η πιο σημαντική επιρροή στο να χάσω κιλά. Σταμάτησα να πίνω αναψυκτικά και μείωσα το μέγεθος των μερίδων. Συνεχίζω να τρώω ό,τι μου αρέσει, όμως προσπαθώ να καταναλώνω μικρότερες ποσότητες και να κάνω “έξυπνες” αντικαταστάσεις, όπως παραδείγματος χάριν να τρώω μπρόκολο αντί σοκολάτα. Πραγματικά, δεν ήξερα από πού να αρχίσω, αλλά προσπάθησα να τρώω τροφές που πίστευα πως είναι υγιεινές, και αν δεν ήμουν σίγουρος, έψαχνα για αυτές στο διαδίκτυο», προσθέτει.



«Επίσης, άρχισα να τρέχω. Ξεκίνησα αρχικά με το να τρέχω ένα χιλιόμετρο κάθε δύο μέρες. Μου ήταν πολύ επώδυνο και ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω. Πονούσα σε μέρη του σώματός μου που δε μπορούσα να φανταστώ ότι είναι δυνατόν να πονάει κανείς, αλλά στη συνέχεια πήγε πολύ καλύτερα. Τελικά, πρόσθεσα λίγα ακόμη χιλιόμετρα στο πρόγραμμά μου και γράφτηκα σε ένα γυμναστήριο. Έμαθα να αγαπώ την πεζοπορία, την ποδηλασία και το κολύμπι. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία  να μαθαίνω για όλες εκείνες τις διασκεδαστικές δραστηριότητες που τόσα χρόνια αγνοούσα», σημειώνει ο Κοβάσιτς που πλέον τρέχει επαγγελματικά σε αγώνες.

«Οι προπονήσεις μου έγιναν πιο συχνές και πιο έντονες, και τελικά άρχισα να συμμετέχω σε αγώνες τριάθλου. Μόλις ξεκίνησα να εστιάζω στους αγώνες, συνειδητοποίησα ότι η  προπόνησή μου με βοήθησε πραγματικά να αδυνατίσω. Όντας ανταγωνιστικός από τη φύση μου, αυτό ως κίνητρο στα αλήθεια με άλλαξε», λέει σχετικά.

«Νιώθω καλύτερα στην ζωή μου ημέρα με την ημέρα. Επίσης, έχω βρεθεί σε μια πραγματικά καλή ισορροπία εργασίας / ζωής που μου επιτρέπει να αθλούμαι το βράδυ και νωρίς το πρωί. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι  το τρέξιμο θα ήταν διασκεδαστικό, αλλά τώρα σπανίως απορρίπτω την ευκαιρία να προπονηθώ. Σε όλη αυτή τη μεταβατική περίοδο είχα τους φίλους και την οικογένειά μου δίπλα μου, που ήταν κάτι παραπάνω από υποστηρικτικοί», καταλήγει ο Μπράντον Κοβάσιτς, αφήνοντας με αυτή την εξομολόγησή του αρκετή τροφή για σκέψη σε όσους θέλουν και πιστεύουν ότι δε μπορούν...  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης