Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Ο Τραμπ υποβάθμισε τον κίνδυνο» λέει πάνω από το 50% των Αμερικανών

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Ο Τραμπ υποβάθμισε τον κίνδυνο» λέει πάνω από το 50% των Αμερικανών

Με βάση τη δημοσκόπηση από το Pew Research Center , λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται τον Τραμπ στο θέμα της διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού

22400559
Στην πλειονότητά τους οι Αμερικανοί πολίτες εμφανίζονται, σύμφωνα με στοιχεία δημοσκοπικής έρευνας, επικριτικοί απέναντι στην πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε τους κινδύνους.

Στο συμπέρασμά αυτό καταλήγει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Pew Research Center στο διάστημα 10-16 Μαρτίου, σε δείγμα 8.914 ενηλίκων.

Στο διάστημα αυτό, επτά στους δέκα ερωτηθέντες είπαν ότι η πανδημία συνιστά «μεγάλη απειλή για την οικονομία». Κατά μέσο όρο, το 47% την θεωρεί «απειλή για την υγεία των Αμερικανών». Είναι αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 42% τις πρώτες ημέρες της δημοσκόπησης (10-11 Μαρτίου) και εκτινάχθηκε στο 55% προς το τέλος της (14-16 Μαρτίου).

Κλείσιμο
Με βάση τη δημοσκόπηση, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται τον Τραμπ (45%) και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς (48%), που έχει αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης. Το γεγονός αυτό εξηγείται επειδή το 52% εκτιμά ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πήρε στα σοβαρά τον κίνδυνο. Το 37% θεωρεί ότι έκανε σωστή εκτίμηση του κινδύνου και το 10% ότι υπερέβαλε.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί διαπίστωσαν ότι κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις (ποσοστό 23%) απάντησε λανθασμένα ότι ο ιός αναπτύχθηκε σε κάποιο εργαστήριο – την ιδέα αυτή υποστηρίζουν περισσότερο οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Κορωνοϊός - Τραμπ: Θα εφαρμόσουμε νόμο πολέμου στη μάχη κατά της νόσου

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν πριν το καλοκαίρι, λέει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης