Μπάιντεν για Τραμπ: Δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε αυτή τη φορά το αποτέλεσμα της κάλπης

Μπάιντεν για Τραμπ: Δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε αυτή τη φορά το αποτέλεσμα της κάλπης

Ο Ομπάμα μου δίνει συμβουλές για τις εκλογές, παραδέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο CNN

biden_phone
Για την παραμονή του στον Λευκό Οίκο εξέφρασε την αισιοδοξία του ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. O 81χρονος ένοικος του Λευκού Οίκου παραδέχτηκε ότι δέχτηκε τις συμβουλές του πρώην ηγέτη των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για την προεκλογική του εκστρατεία ενώ τόνισε πως, ο πολιτικός του αντίπαλος, Ντόναλντ Τραμπ, θα αμφισβητήσει πιθανότατα για μία ακόμη φορά το εκλογικό αποτέλεσμα στις επικείμενες εκλογές.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι δεν μπορούν να προβλέψουν σωστά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει το CNN, οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος με βάση πάντα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ωστόσο, ο Δημοκρατικός πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανανεώσει την προεδρική του θητεία του στις 5 Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του, Ντόναλντ Τραμπ, θα πράξει ακριβώς το ίδιο όπως το 2020, δηλαδή δεν θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα της κάλπης. «Σας διαβεβαιώ ότι δεν θα το αποδεχθεί κι αυτό είναι επικίνδυνο», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Δεν είναι δυνατόν να αγαπάς τη χώρα σου μόνο όταν αναδεικνύεσαι νικητής», είπε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στον πολιτικό του αντίπαλο.

Κλείσιμο


Επιπλέον, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι ακούει με προσοχή τις συμβουλές του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κινητοποιηθεί για να στηρίξει την εκστρατεία του, και τον συμβούλευσε να «συνεχίσει να κάνει ακριβώς αυτό που ήδη κάνει».

Αναφερόμενος στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάιντεν τόνισε ότι ουδέποτε παραδέχτηκε ότι τον νίκησε στις εκλογές του 2020. «Πόσες δίκες έχει χάσει;» δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν σχολιάζοντας τις προσπάθειες του Τραμπ να αμφισβητήσει στις δικαστικές αίθουσες την καταμέτρηση σε κάποιες πολιτείες. «Αυτός ο τύπος δεν είναι ακριβώς οπαδός της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο των μελών της προεκλογικής του εκστρατείας που χτυπούν πόρτες για να συγκεντρώσουν ψήφους.

Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι οι Αμερικανοί μοιάζουν να εμπιστεύονται περισσότερο τον πολιτικό αντίπαλό του σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Μπάιντεν έσπευσε να επισημάνει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν σωστά τον παλμό των ψηφοφόρων ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ ποτέ δεν κατάφερε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας... Εγώ δημιούργησα 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η οικονομία μας είναι η πιο ισχυρή στον κόσμο».




Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο Στέφανος Κασσελάκης γνώρισε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον έκανε σύμβουλό του

Η πορεία του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι την απόσυρσή του - Τι λένε οι ειδικοί και τι υποστηρίζει η εταιρεία

Γιατί οι Κινέζοι χάκερ κλέβουν προσωπικά δεδομένα - Πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης