Μετά το σπρώξιμο του Τραμπ στον πρωθυπουργό τους, το Μαυροβούνιο μπήκε στο ΝΑΤΟ!

Μετά το σπρώξιμο του Τραμπ στον πρωθυπουργό τους, το Μαυροβούνιο μπήκε στο ΝΑΤΟ!

Σαν άλλος... καουμπόι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απωθήσει τον Ντούσκο Μάρκοβιτς προκαλώντας ειρωνικά σχόλια

Μετά το σπρώξιμο του Τραμπ στον πρωθυπουργό τους, το Μαυροβούνιο μπήκε στο ΝΑΤΟ!
Πριν από περίπου δέκα ημέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε για πρώτη φορά σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, από το βήμα της οποίας, ούτε λίγο ούτε πολύ, απαίτησε από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ να πληρώσουν για τις «υπηρεσίες» που προσφέρει η Συμμαχία αυξάνοντας τους αμυντικούς προϋπολογισμούς των χωρών τους. Σε αυτή τη Σύνοδο, το γεγονός στο οποίο εστίασαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τα μέσα που επικεντρώθηκαν σε μη πολιτικά γεγονότα, ήταν το σπρώξιμο που επεφύλασε ο Ντόναλντ Τραμπ στον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς
.

Κλείσιμο


Ο διάσημος παρουσιαστής Τζίμι Φάλον, σε ανάρτησή του, υποστήριξε ότι κάποιος φώναξε «βυ..α» και γι' αυτό ο Τραμπ έτρεξε να βγει μπροστά, σπρώχνοντας τον Μάρκοβιτς. Άλλοι κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, ότι έδειξε υπερβολική ανοχή, καθώς δεν αντέδρασε καθόλου, λέγοντας του ότι φοβήθηκε έστω και να μιλήσει στον Τραμπ. 

Η ιστορία τελικά απέδειξε ότι, πιθανώς, το σπρώξιμο που έγινε viral στο διαδίκτυο, αλλά και η αντίδραση του Μάρκοβιτς μπορεί να είχαν και πολιτικό χαρακτήρα. 

Κι αυτό διότι, χτες, οι 28 χώρες του ΝΑΤΟ, απέκτησαν άλλο ένα «αδερφάκι». Το Μαυρυβούνιο, του Μάρκοβιτς, μπήκε στη συμμαχία, κάτι που... οι κακές γλώσσες, ισχυρίζονται ότι ίσως να είναι ο λόγος του σπρωξίματος του Τραμπ, με τον Μάρκοβιτς να γνώριζε τα περί ένταξης και γι' αυτό πιθανώς να... έγραψε τον πρόεδρο τον ΗΠΑ, που εκ των υστέρων φαίνεται λες και ήθελε να κάνει «ψαρώσει» το νέο.

Και όλα αυτά ενισχύονται από το γεγονός, πως χτες, στην τελετή που διεξήχθη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τόμας Σάνον παρέλαβε το έγγραφο της προσχώρησης από τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, σε μία τελετή από την οποία απουσίασε ο Τραμπ και τη θέση του πήρε ο Μάικ Πένς, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.



Φυσικά άγνωστο παραμένει, αν και κατά πόσο, το tweet του Μάρκοβιτς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ευχαριστεί και τον Τραμπ για την ένταξη του μικρού Μαυροβουνίου, στο ΝΑΤΟ, είναι αληθές ή τρολάρισμα.

Και όλα αυτά την ώρα που ο Σεργκέι Λαβρόφ, βγάζει καπνούς, κατηγορώντας ΗΠΑ και ΕΕ για νέα προσπάθεια αφομοίωσης των Βαλκανίων, αγνοώντας τις απαιτήσεις της Μόσχας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης