Το Breitbart απέλυσε συντάκτριά του λόγω ρατσιστικών tweet κατά του Ισλάμ

Το Breitbart απέλυσε συντάκτριά του λόγω ρατσιστικών tweet κατά του Ισλάμ

Με αφορμή την επίθεση στο Λονδίνο

Το Breitbart απέλυσε συντάκτριά του λόγω ρατσιστικών tweet κατά του Ισλάμ
Όπως φαίνεται, ακόμα και το διάσημο για τη ακροδεξιά ρητορική του Breitbart έχει κάποια όρια σχετικά με το τι μπορούν και δεν μπορούν να λένε οι συντάκτες του στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό τουλάχιστον μπορεί να συμπεράνει κανείς από την απόλυση μιας ακόμη δημοσιογράφου που εξέφρασε ανοιχτά την ισλαμοφοβία της μέσω μιας ανάρτησής της στο Twitter.

Λίγες ώρες μετά την
επίθεση του Λονδίνου που πάγωσε τον πλανήτη, η Katie McHugh, δημοσιογράφος του αμφιλεγόμενου ιστότοπου που εκφράζει την πιο ακραία μερίδα των υποστηρικτών του Τραμπ, θεώρησε σκόπιμο να γράψει στο Twitter το εξής: «Δεν θα υπήρχαν θανάσιμα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Ηνωμένο Βασίλεια εάν δεν ζούσαν εκεί μουσουλμάνοι». Μάλιστα, περήφανη για την ανάρτησή της, την «καρφίτσωσε» στην κορυφή του προφίλ της, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες retweet και σχόλια.


Κλείσιμο

Αν και η  McHugh περηφανεύεται ότι δεν φοβάται να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη της, φαίνεται πως δεν είναι και τόσο δεκτική στην κριτική, αφού - απαντώντας σε επικριτικά tweet που την κατηγορούσαν για ρατσισμό - κατάφερε να ρίξει ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά, βρίζοντας και προσβάλλοντας του συνομιλητές της στο Twitter, κυρίως άτομα διαφορετικής εθνικότητας.

Ωστόσο, όταν κάποιοι Βρετανοί χρήστες επισήμαναν το προφανές, ότι δηλαδή η ίδια η δημοσιογράφος δεν θα έπρεπε να μιλάει εφόσον ζει στις ΗΠΑ και είναι μετανάστρια 2ης γενιάς από την Ιρλανδία, μια χώρα που γέννησε τον IRA, η McHugh προτίμησε να... σωπάσει επιδεικτικά.

Μερικά 24ωρα αργότερα, ο αρχισυντάκτης του Breitbart Alex Marlow ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του ιστότοπου με την McHugh, ενώ και η ίδια η υπάλληλος επιβεβαίωσε στη συνέχεια την απόλυσή της. «Το Breitbart News με απέλυσε επειδή είπα την αλήθεια για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους μετανάστες», έγραψε στο λογαριασμό της η ΜcHugh, ζητώντας μάλιστα την οικονομική υποστήριξη των φαν της μέσω μιας εκστρατείας Crowdfunding, ώστε να καλύψει τα πρώτα της έξοδα μετά την απόλυση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης