Milo Yiannopoulos: Τα σχόλια υπέρ της παιδοφιλίας τον «παραίτησαν» από το Breitbart News

Milo Yiannopoulos: Τα σχόλια υπέρ της παιδοφιλίας τον «παραίτησαν» από το Breitbart News

Υπάλληλοι και δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας απείλησαν πρώτοι με μαζικές παραιτήσεις και ζήτησαν την απόλυσή του

Milo Yiannopoulos: Τα σχόλια υπέρ της παιδοφιλίας τον «παραίτησαν» από το Breitbart News
Την παραίτησή του από την αρχισυνταξία της ιστοσελίδας Breitbart υπέβαλε σήμερα, με μια λιτή ανακοίνωση, ο Milo Yiannopoulos, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την παιδοφιλία.

«Το Breitbart News στάθηκε δίπλα μου όταν οι άλλοι υπέκυψαν. Μου επέτρεψε να μεταφέρω τις συντηρητικές και ελευθεριακές ιδέες μου σε κοινότητες που δεν θα μπορούσαν ποτέ να τις έχουν ακούσει. Υπήρξε ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μου. Είμαι ευγνώμων για την ελευθερία που είχα και τις φιλίες που έκανα εκεί» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

«Θα ήταν λάθος να επιτρέψω στην κακή επιλογή των λέξεών μου να υποβαθμίσει τη σημαντική δουλειά των συναδέλφων μου και σήμερα παραιτούμαι. Η απόφαση αυτή είναι μόνο δική μου» συνέχισε, παρέχοντας διευκρινίσεις.

Η παραίτηση -για κάποιους αναμενόμενη- έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως αρκετοί υπάλληλοι και δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας απείλησαν πρώτοι με μαζικές παραιτήσεις και ζήτησαν την απόλυσή του.

H θύελλα αντιδράσεων στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεών του ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η αποκάλυψη ενός ηχητικού ντοκουμέντου, στο οποίο ο Yiannopoulos εμφανίζεται να επιδοκιμάζει τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και αγοριών ηλικίας μόλις 13 ετών, απορρίπτοντας τη σοβαρότητα της παιδοφιλίας, προκάλεσε οργή ακόμη και σε αυτούς που παραδοσιακά στήριζαν τις ακραίες θέσεις του.
Κλείσιμο

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως οι δηλώσεις του απομονώθηκαν και παρερμηνεύθηκαν, αλλά δεν κατάφερε να κατευνάσει τις αντιδράσεις...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης