Reuters: Συνεργάτες του Τραμπ είχαν 18 φορές επαφές με Ρώσους κατά την προεκλογική περίοδο

Reuters: Συνεργάτες του Τραμπ είχαν 18 φορές επαφές με Ρώσους κατά την προεκλογική περίοδο

Σύμφωνα με το πρακτορείο έγιναν τους τελευταίους επτά μήνες της προεκλογικής περιόδου του 2016

Reuters: Συνεργάτες του Τραμπ είχαν 18 φορές επαφές με Ρώσους κατά την προεκλογική περίοδο
Ένα νέο επεισόδιο στη σειρά των αποκαλύψεων για τις σχέσεις συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία γράφει την Πέμπτη το Reuters με την αποκάλυψή του ότι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου 18 φορές μίλησαν στο τηλέφωνο ή αντάλλαξαν ηλεκτρονικά μηνύματα με Ρώσους αξιωματούχους και άλλους στο Κρεμλίνο τους τελευταίους επτά μήνες της προεκλογικής περιόδου το 2016.

Ανάμεσα σε όσους είχαν επαφές με τους Ρώσους ήταν ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλιν, αποκάλυψαν στο πρακτορείο ειδήσεων τρεις νυν και πρώην αξιωματούχοι που έχουν γνώση των συγκεκριμένων επαφών.

Οι επαφές ανάμεσα στον Φλιν και τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κίσλιακ επιταχύνθηκαν μετά τις 8 Νοεμβρίου καθώς οι δύο τους συζητούσαν τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στον Τραμπ και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν που θα «προσπερνούσε» τη γραφειοκρατία της αμερικανικής εθνικής ασφαλείας την οποία και οι δύο πλευρές θεωρούσαν εχθρική.

Μέχρι στιγμής και παρά τις αρχικές διαψεύσεις, ο Λευκός Οίκος έχει επιβεβαιώσει τουλάχιστον τέσσερις επαφές συνεργατών του Τραμπ με τον Κίσλιακ.
Κλείσιμο

Ενώ ο δικηγόρος του Φλιν και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν την αποκάλυψη, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι «δεν σχολιάζουμε καθημερινές επαφές με τους ντόπιους συνομιλητές».

Εκτός από τα έξι τηλεφωνήματα με τον Κίσλιακ, υπήρξαν άλλα 12 τηλεφωνήματα, email και γραπτά μηνύματα ανάμεσα σε Ρώσους αξιωματούχους ή ανθρώπους που πιστεύεται ότι βρίσκονται κοντά στον Πούτιν με συμβούλους του Τραμπ.

Το Reuters κατονοάζει έναν εξ αυτών ως τον Βίκτορ Μεντβέτσουκ, έναν Ουκρανό ολιγάρχη πολιτικό, την κόρη του οποίου έχει βαφτίσει ο Πούτιν.

Άνθρωποι που έχουν στο παρελθόν εργαστεί σε προεκλογικές εκστρατείες εξηγούσαν στο Reuters ότι συνηθίζεται να υπάρχουν κάποιες επαφές με ξένους αξιωματούχους αλλά όχι σε τέτοια έκταση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης