Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ που είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις με τη δήλωση του για την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήρια του

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ
Ο δικηγόρος Ντέιβιντ Φρίντμαν, ειδικός σε θέματα πτωχεύσεων και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τράμπ ανέλαβε και επίσημα από σήμερα τα καθήκοντα του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ. 

Ο  σκληροπυρηνικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτηρια του στον πρόεδρο του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν. 

Ο Φρίντμαν στο πρόσφατο παρελθόν δεν έκρυψε την υποστήριξη του στους εβραικούς εποικισμούς στη δυτική όχθη ενώ είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις όταν είχε πει πως ... ανυπομονεί να αναλάβει τα καθήκοντά του στην «πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην αιώνια πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της ακρόασης του στη Γερουσία η οποία και ενέκρινε τελικά τον διορισμό του, είχε υποσχεθεί στα μέλη του Κονγρέσου ότι στο εξής θα χρησιμοποιεί πιο «διπλωματική» γλώσσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης