Οι άνθρωποι του Μακρόν: Ποιοι ετοιμάζονται για υπουργοί

Οι άνθρωποι του Μακρόν: Ποιοι ετοιμάζονται για υπουργοί

Δείτε ποιοι είναι οι πιο γνωστοί και σημαντικοί συνεργάτες του - Κάποιοι προέρχονται από καλά γαλλικά σχολεία, στα οποία φοίτησε και ο ίδιος ο Μακρόν, κάποιοι άλλοι «δέθηκαν» στο άρμα του κατά την περίοδο που ήταν υπουργός του Ολάντ - Θα έχει ενεργό ρόλο ως Πρώτη Κυρία η Μπριζίτ Τρονιέ;

Οι άνθρωποι του Μακρόν: Ποιοι ετοιμάζονται για υπουργοί
Χρειάστηκε να προετοιμαστεί πολλά χρόνια και να κάνει εντατική προεκλογική εκστρατεία για αρκετούς μήνες, πριν απολαύσει τον χθεσινό του θρίαμβο ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σε αυτή τη διαδρομή, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας στηρίχθηκε στους συνεργάτες τους οποίους επέλεξε προσεκτικά κι οι οποίοι έχουν μεταξύ τους πολλά κοινά, αλλά και πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά.



Κάποιοι προέρχονται από τα καλά γαλλικά σχολεία, στα οποία φοίτησε και ο ίδιος ο Μακρόν, κάποιοι άλλοι δέθηκαν στο άρμα του κατά την περίοδο που ήταν υπουργός του προκατόχου του, Φρανσουά Ολάντ. Οι περισσότεροι αντιμετώπισαν τη δυσπιστία, την πολιτική αντιπαλότητα και την απόρριψη, ως συνεργάτες ενός αμφιλεγόμενου υπουργού.
Κλείσιμο

Τώρα, όμως, αυτοί που χθες ήταν απορριπτέοι, πρόκειται να αρχίσουν να λαμβάνουν αποφάσεις που θα έχουν αντίκτυπο στις διεθνείς αγορές, θα επηρεάσουν δισεκατομμύρια δολάρια που διακινούνται στο παγκόσμιο εμπόριο σε όλους τους κλάδους, από την ενέργεια έως τη χρηματοδότηση των αγορών και την άμυνα.

Οι πιο γνωστοί και πιο σημαντικοί από τους συνεργάτες του χθεσινού θριαμβευτή των γαλλικών προεδρικών εκλογών είναι οι ακόλουθοι:

Η στενή ομάδα της γενιάς του 

Αλεξίς Κολέ


Ο 44χρονος Κολέ είναι ο επικεφαλής του επιτελείου του Εμανουέλ Μακρόν. Είναι πιθανό να έχει τόσα διπλώματα, όσα και ο προϊστάμενος του. Τελείωσε την περίφημη γαλλική σχολή δημόσιας διοίκησης ΕΝΑ, τη νομική σχολή της Σορβόννης, τη Σχολή επιχειρήσεων ESSEC και τη Sciences Po. Ο Κολέ είχε την ίδια θέση κι όταν ο Μακρόν ήταν υπουργός Οικονομίας. Από τότε που ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας εγκατέλειψε την κυβέρνηση, ο Κολέ εργάζεται ως οικονομικός διευθυντής στην MSC Cruises με έδρα τη Γενεύη.

Ισμαέλ Εμελιέν

Είναι το "πολιτικό μυαλό" στο επιτελείο του Μακρόν, αν και δεν του φαίνεται, καθώς είναι χαμηλών τόνων και μόλις 30 ετών. Συνήθως είναι κρυμμένος πίσω από τα μεγάλα γυαλιά του και σκυμμένος πάνω στο κινητό του τηλέφωνο, αλλά είναι αυτός που συμβουλεύει και κατευθύνει τον Μακρόν στα επικίνδυνα νερά της γαλλικής πολιτικής ζωής. Ξεκίνησε την ενεργό ανάμιξη στην πολιτική ως στέλεχος της ομάδας του Ντομινίκ Στρος Καν το 2006 ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για τη γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Havas Group. ΄Οταν ο Μακρόν έγινε υπουργός Οικονομίας, ο Εμελιέν εντάχθηκε στο πολιτικό του γραφείο. Έχει τελειώσει τη σχολή Sciences Po

Ζυλιέν Ντενορμαντί

Μηχανικός, 36 ετών, ειδικός στις εμπορικές σχέσεις. Ο Ντενορμαντί έχει εργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν στο Ιράν για λογαριασμό του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας και στη συνέχεια στην πρεσβεία της χώρας του στο Κάιρο ως εμπορικός ακόλουθος. Ήταν μέλος της εκλογικής καμπάνιας του Μακρόν και φέρεται ως πιθανός συνεργάτης- σύμβουλος του νέου προέδρου σε θέματα εμπορίου. Έχει πτυχίο από τα κορυφαία σχολεία της Γαλλίας σε θέματα διαχείρισης γης και μηχανικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με ένα MBA στο Paris Engineers School.

Οι Βετεράνοι 

Ρισάρ Φεράν


Ο 54χρονος Φεράν είναι δικηγόρος, σοσιαλιστής και κλείνει σχεδόν δυο δεκαετίες ενεργού ενασχόλησης με την πολιτική. Είναι μέλος του Κοινοβουλίου από το 2012, αποτελεί έναν από τους πρώτους υποστηρικτές του Μακρόν, υπήρξε υποστηρικτής στις κοινοβουλευτικές μάχες του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο νέος Γάλλος πρόεδρος ως υπουργός Οικονομίας και τον βοήθησε καθοριστικά από το ξεκίνημα του πολιτικού του κινήματος, το οποίο τον οδήγησε στα Ηλύσια Πεδία. Είναι απόφοιτος της νομικής σχολής της Τουλούζης και οι πληροφορίες τον θέλουν να μετέχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Ζαν Πιζανί- Φερί


Είναι 65 ετών, πρώην διευθυντής στο τμήμα μακροπολιτικής του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, εργάστηκε στο παρελθόν για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ χρημάτισε πρόεδρος του γνωστού ερευνητικού Ινστιτούτου Bruegel στην περίοδο 2005- 2013. Είναι απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας.

Ζεράρ Κολόμπ


Ο 69χρονος γερουσιαστής και δήμαρχος της Λυών, υπήρξε επίσης από νωρίς υποστηρικτής του Μακρόν, πριν ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας ξεχωρίσει στην κούρσα για τα Ηλύσια Πεδία, κι έθεσε το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο ως δήμαρχος της Λυών στη διάθεση του Μακρόν, ο οποίος έλαβε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην τρίτη σε μέγεθος πόλη της Γαλλίας σχεδόν 30% των ψήφων (με μέσο όρο σε όλη την επικράτεια 23,5%). Το όνομά του έχει ακουστεί ακόμα και για την πρωθυπουργία, καθώς είναι ένας από τους παλαιότερους στον πολιτικό κύκλο του Εμανουέλ Μακρόν. Είναι πρώην δάσκαλος κι έχει σπουδάσει ελληνική και λατινική λογοτεχνία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης