Πρόεδρος Μεξικού: Εμείς δεν θα πληρώσουμε το τείχος του Τραμπ

Πρόεδρος Μεξικού: Εμείς δεν θα πληρώσουμε το τείχος του Τραμπ

Σύμφωνα με μεξικανική εταιρεία θα χρειαστούν 16 χρόνια και 25 δισ. για την κατασκευή του

Πρόεδρος Μεξικού: Εμείς δεν θα πληρώσουμε το τείχος του Τραμπ
Κατηγορηματικός ότι το Μεξικό δεν πρόκειται να πληρώσει το κόστος της κατασκευής του τείχους που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Μεξικό Ενρίκε Πένα Νιέτο σε τηλεοπτικό μήνυμά του το βράδυ της Τετάρτης.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, ο Νιέτο θα πραγματοποιήσει κανονικά το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον.

«Ενοχλούμαι και απορρίπτω την απόφαση των ΗΠΑ να χτίσουν το τείχος» είπε ο Νιέτο στο μήνυμά του τονίζοντας ότι το Μεξικό δεν θα δώσει ούτε ένα πέσο για το σχέδιο που υπέγραψε ο Τραμπ.

Έσπευσε πάντως να συμπληρώσει ότι το Μεξικό παραμένει φίλος του αμερικανικού λαού και ότι είναι πρόθυμο να προχωρήσει σε συμφωνίες με την αμερικανική κυβέρνηση.
Κλείσιμο



Την ίδια ώρα Μεξικανοί αρχιτέκτονες έφτιαξαν ένα βίντεο με το οποίο επιχειρούν να δείξουν το πόσο δεν είναι ρεαλιστικό το σχέδιο του Τραμπ για κατασκευή του τείχους αυτού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους από την οπτικοποίηση του σχεδίου του αμερικανού προέδρου για την ολοκλήρωσή του θα απαιτηθούν 16 χρόνια και 25 δισ. δολάρια.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης