Live εικόνα από τη σκληρή μάχη στο Κιρκούκ όπου από το πρωί επιτίθενται τζιχαντιστές

Live εικόνα από τη σκληρή μάχη στο Κιρκούκ όπου από το πρωί επιτίθενται τζιχαντιστές

Οι τζιχαντιστές πήραν ομήρους από το εσωτερικό τεμένους - Νεκροί τουλάχιστον 40 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους 

Live εικόνα από τη σκληρή μάχη στο Κιρκούκ όπου από το πρωί επιτίθενται τζιχαντιστές
Την ώρα που διεξάγονται σφοδρές μάχες στη Μοσούλη, το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει σήμερα από τα ξημερώματα πολλαπλές επιθέσεις στο Κιρκούκ, την πλούσια σε πετρέλαιο πόλη στο βόρειο Ιράκ.

Ένστολοι τζιχαντιστές οργώνουν τους δρόμους της πόλης, ενώ έχουν χτυπήσει αρκετά κτίρια καθώς και έναν σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν να διώξουν τους τζιχαντιστές αλλά πολλοί κρύβονται σε διάφορα κτίρια, όπως σε σχολείο, τέμενος, ξενοδοχείο και άλλα, με αποτέλεσμα οι μάχες να συνεχίζονται. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι τζιχαντιστές αρπάζουν ομήρους μέσα από τα σπίτια!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, περισσότεροι από 50 είναι οι τζιχαντιστές που εξαπέλυσαν επίθεση στο Κιρκούκ, εκ των οποίων οι 40 εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχιεπισκόπου, Γιουσίφ Τόμας Μιρκίς, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι τζιχαντιστές πήραν ομήρους από τζαμί της περιοχής. 
Κλείσιμο

«Πήραν ομήρους από ένα τζαμί στη συνοικία 1ης Σεπτεμβρίου, αφού εκμεταλλεύτηκαν την προσευχή της Παρασκευής», πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος, επισημαίνοντας πως η είσοδος στην πόλη έχει αποκλειστεί και πως ακούγονται πυρά από κάθε πλευρά του Κιρκούκ.


Δείτε live εικόνα


Η πόλη είναι σε συναγερμό, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία και παντού ακούγονται εκρήξεις. Οι ιμάμηδες έκλεισαν όλα τα τζαμιά και ακύρωσαν την προσευχή της Παρασκευής. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το Κιρκούκ, που απέχει 235 μίλια βόρεια της Βαγδάτης, το 2014, αφού ο ιρακινός στρατός αποσύρθηκε από την περιοχή μπροστά στην προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο και δυτικό Ιράκ.

Μετά τις πρωινές επιθέσεις, μάλιστα, οι Πεσμεργκά έχουν αποκλείσει την περιοχή, απαγορεύοντας την είσοδο από τα σημεία ελέγχου.

Εικόνες που ταξιδεύουν από το Κιρκούκ αποτυπώνουν τη σφοδρότητα των συγκρούσεων, με πυκνούς καπνούς να καλύπτουν τα κτίρια.

Βέβαια, ο κυβερνήτης του Κιρκούκ, Ναζμαντίν Καρίμ, σε δηλώσεις του στην ιρακινή τηλεόραση δήλωσε πως οι τζιχαντιστές δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους κανένα κυβερνητικό κτίριο. 

Νωρίτερα, σε άλλη πόλη στο βόρειο Ιράκ, το Ντιμπίς, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας κατά σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που κατασκευάζεται από ιρανική εταιρεία, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Τρεις καμικάζι επιτέθηκαν κατά του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις 06.00 τοπική ώρα, σκοτώνοντας 12 Ιρακινούς εργαζόμενους και 4 Ιρανούς τεχνικούς», δήλωσε ο δήμαρχος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης