Ταϊβάν: 4 νεκροί και πάνω από 250 τραυματίες από τον τυφώνα Megi

Ταϊβάν: 4 νεκροί και πάνω από 250 τραυματίες από τον τυφώνα Megi

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - Γκρέμισε κτίρια, παρέσυρε ανθρώπους και νέκρωσε μεγάλες πόλεις για ένα 24ωρο

Ταϊβάν: 4 νεκροί και πάνω από 250 τραυματίες από τον τυφώνα Megi
Μεγάλες καταστροφές, νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Megi που έπληξε την Ταϊβάν. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 268 τραυματίστηκαν από την εκδήλωση του ισχυρότατου καιρικού φαινομένου, το οποίο πέρασε με μεγάλες ταχύτητες μέσα από τις μεγαλουπόλεις της ασιατικής χώρας, προκαλώντας τεράστια προβλήματα και κινδύνους.

Οι άνεμοι έφτασαν σε ταχύτητα τα 162 χιλιόμετρα την ώρα, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα τους, ενώ οι ποσότητες νερού που έπεσαν στο έδαφος ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, μετατρέποντας σε λίμνες μεγάλες περιοχές.



Από τους 268 τραυματίες, πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς παρασύρθηκαν από τους ανέμους και ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να υποστούν πολλαπλά τραύματα σε όλο τους το σώμα. Ανάμεσα στα θύματα του τυφώνα βρίσκονται και τουρίστες από την Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της ασιατικής χώρας.
Κλείσιμο



Ο τυφώνας Megi αγγίζει σε διάμετρο τα 500 χιλιόμετρα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση φαινόμενα που έχουν εκδηλωθεί στη διάρκεια του 2016. Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, εκ των οποίων οι 2.800 μεταφέρθηκαν ήδη σε καταυλισμούς. Πάνω από 2,9 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στις πτήσεις, 121 εκ των οποίων αναβλήθηκαν, ενώ άλλες 253 ακυρώθηκαν. Οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι υπηρεσίες, αλλά και μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση, προκειμένου οι πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην μετακινούνται δίχως να υπάρχει σοβαρός λόγος.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης