Τουρκία: Απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε επικριτή του Ερντογάν

Τουρκία: Απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε επικριτή του Ερντογάν

Πρόκειται για Ολλανδό πολίτη ο οποίος μένει μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη και είναι παντρεμένος με Τουρκάλα - Μόλις ολοκλήρωσε ένα βιβλίο με τίτλο «Ερντογάν: Ο Απόλυτος Κυρίαρχος της Νέας Τουρκίας»

Τουρκία: Απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε επικριτή του Ερντογάν
Ένα πρώην Ευρωβουλευτής που τα τελευταία χρόνια ασκεί έντονη κριτική στον απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρήκε τις «πύλες» της Τουρκίας, της χώρας όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία εφτά χρόνια, κλειστές όταν επέστρεψε από πρόσφατο ταξίδι του στην Ολλανδία.

Ο Τζοστ Λάγεντικ, πρών Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και πρώην αρθρογράφος της Today's Zaman (της εφημερίδας που «έκλεισε» ο Ερντογάν λόγω υποτιθέμενων δεσμών της με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν) είναι Ολλανδός πολίτης, αλλά μένει στην Τουρκία μόνιμα από το 2009. Είναι παντρεμένος με Τουρκάλα και, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές, η επιθυμία του είναι να περάσει ολόκληρη τη ζωή του στη γειτονική μας χώρα, την οποία αισθάνεται πλέον ως πατρίδα του.

Όπως φαίνεται όμως, η επιθυμία του μπορεί τελικά να μη γίνει πραγματικότητα, αφού κατά την επιστροφή του από ένα σύντομο ταξίδι στην χώρα καταγωγής του βρήκε εκπρόσωπους των τουρκικών αρχών να τον περιμένουν στο αεροδρόμιο, ανακοινώνοντάς του - προς μεγάλη του έκπληξη- ότι δεν μπορούσε να εισέλθει στη χώρα. Η δικαιολογία: Ότι έπρεπε να είχε εξασφαλίσει μια ειδική βίζα από την ολλανδική πρεσβεία, προτού επιχειρήσει να γυρίσει στη χώρα όπου ζει με τη γυναίκα του!

Κλείσιμο
«Οι τουρκικές αρχές με σταμάτησαν κατά την επιστροφή μου στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν. Δεν μου επετράπη να μπω στη χώρα. Ελπίζω να πρόκειται μόνο για ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο και όχι για απόφαση να μου απαγορεύσουν την είσοδο για πάντα», έγραψε ο δημοσιογράφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόλις πριν από λίγες μέρες, ο Λάγεντικ είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι φοβάται το ενδεχόμενο να τον «διώξουν» από τη χώρα όπου διαμένει, λόγω της σφοδρής κριτικής που ασκεί ανοιχτά στο πρόσωπο του Ερντογάν. Ο δημοσιογράφος ολοκλήρωσε μάλιστα πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο «Ερντογάν: Ο Απόλυτος Κυρίαρχος της Νέας Τουρκίας» που εστιάζει στις αλλαγές που έχει επιφέρει στην τουρκική δημοκρατία ο τρόπος διακυβέρνησης του «σουλτάνου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης