Βρετανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του... Brexit

Βρετανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του... Brexit

Με σύνθημα «Πορεία για την Ευρώπη», οι διαδηλωτές απαίτησαν την αναστολή της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ

Βρετανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του... Brexit
Την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του Brexit διαδήλωσαν χιλιάδες Βρετανοί πολίτες στο Λονδίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αγγλίας το Σάββατο (3/9). Το πλήθος που συγκεντρώθηκε ζήτησε να μην αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρ' ότι πρόσφατα, η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της εξόδου.

Με σύνθημα «Πορεία για την Ευρώπη», οι διαδηλωτές απαίτησαν την αναστολή της διαδικασίας του Brexit και την πλήρη συνέχιση των οικονομικών και πολιτισμικών δεσμών με την Ε.Ε. Στο Λονδίνο, η πορεία έφτασε έως τη Βουλή των Κοινοτήτων, στέλνοντας το μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στο Εδιμβούργο, το Μπέρμινγκχαμ και σε άλλες πόλεις.

Η διαδικασία του Brexit αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2017. Η ΕΕ από την πλευρά της έχει διαμηνύσει ότι τα στάδια αποκόλλησης πρέπει να εξελιχθούν με ταχύ ρυθμό, ώστε να προσαρμοστούν άπαντες στα νέα δεδομένα. Τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, έχουν ξεκαθαρίσει ότι το Brexit δεν μπορεί να ανασταλεί και πως η διαδικασία πρέπει να συντομεύσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης