ΗΠΑ: Η αστυνομία χρησιμοποιεί το Pokémon Go σαν «δόλωμα» για εγκληματίες

ΗΠΑ: Η αστυνομία χρησιμοποιεί το Pokémon Go σαν «δόλωμα» για εγκληματίες

Καλούν τους δράστες με εκκρεμή εντάλματα να προσέλθουν στο τμήμα για να «πιάσουν» ένα σπάνιο Pokemon

ΗΠΑ: Η αστυνομία χρησιμοποιεί το Pokémon Go σαν «δόλωμα» για εγκληματίες
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εφαρμογή Pokémon Go έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, με την πρωτοφανή δημοφιλία της να την έχει καταστήσει πραγματικό «φαινόμενο» της σύγχρονης τεχνολογίας. 

Εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο έχουν μετατραπεί σε κυνηγούς των παράξενων αυτών πλασμάτων, ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό. Στη «δράση» μπαίνουν τώρα και αστυνομικά τμήματα, που χρησιμοποιούν το παιχνίδι ως εργαλείο για τον εντοπισμό εγκληματιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ένα αστυνομικό τμήμα στη Βιρτζίνια χρησιμοποιεί τη σελίδα του στο Facebook για να προσκαλέσει «τυχαία επιλεγμένους» πολίτες να πιάσουν ένα εξαιρετικά σπάνιο Pokemon στο δωμάτιο επίδοσης κλητεύσεών του. Φυσικά, η διαδικασία επιλογής αυτών των χρηστών δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού όλοι τους έχουν εκκρεμή εντάλματα σύλληψης.

Παρόλο που κανείς δεν έχει προσέλθει ακόμα στο τμήμα για να πιάσει τον «Ditto», η αστυνομία ελπίζει πως «η μανία του παιχνιδιού» θα ωθήσει κάποιους να εμφανιστούν, ρισκάροντας ακόμα και τη σύλληψη. «Η πρόσκληση μέσω της σελίδας του Facebook ξεκίνησε σαν αστείο. Δεν ήξερα ότι θα έπαιρνε τόσο μεγάλη έκταση», δήλωσε ο διαχειριστής του λογαριασμού του τμήματος στην εφημερίδα Virginia Pilot, συμπληρώνοντας ότι είναι μάλλον παρατραβηγμένο να περιμένει κανείς ότι θα «παραδοθούν» οι εγκληματίες μόνο και μόνο για να πιάσουν ένα σπάνιο τερατάκι.
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι το πρώτο αστυνομικό τμήμα που υλοποιεί αυτήν την παράξενη ιδέα. Το ίδιο κόλπο είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει πριν δύο εβδομάδες και ένα τμήμα στο Νιου Χάμσαϊρ, με την μόνη διαφορά ότι χρησιμοποίησε ένα άλλο «ακριβοθώρητο» Pokemon, τον Charizard.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης