Διακοπές «Stop» για την Μέρκελ: Γυρίζει Βερολίνο για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία

Διακοπές «Stop» για την Μέρκελ: Γυρίζει Βερολίνο για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία

Το μεσημέρι θα έχει συνέντευξη Τύπου για τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα οι οποίες μέσα σε δέκα μέρες προκάλεσαν τον θάνατο σε 15 ανθρώπους

Διακοπές «Stop» για την Μέρκελ: Γυρίζει Βερολίνο για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία
Με τις δηλώσεις της στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να απαντήσει στον Βαυαρό πρωθυπουργό, Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαυαρία, ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποφύγει πάση θυσία μια κόντρα με την καγκελάριο στο προσφυγικό και ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων.

Εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαίωσε χτες ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αποτραπούν μελλοντικά τρομοκρατικές επιθέσεις. Παράλληλα τόνισε ότι, πολλά από τα αιτήματα του  Ζεεχόφερ για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας υλοποιούνται ήδη.

Τα μέτρα για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας που υλοποιούνται


Μετά την πιο αιματηρή εβδομάδα στη Βαυαρία:
 
1. Τζιχαντιστές που είναι γνωστοί στις γερμανικές αρχές πρέπει να παραδώσουν ταυτότητες και διαβατήρια έτσι ώστε να δυσκολευθεί η έξοδός τους από τη χώρα.
Κλείσιμο
2 Έχει ξεκινήσει η πρόσληψη 4.600 ατόμων προσωπικού στις υπηρεσίες και αρχές ασφαλείας και γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στη γερμανική κοινωνία.
3. Ξεκίνησε η άμεση απέλαση προσφύγων χωρίς δικαίωμα ασύλου -ακόμα και σε εστίες κρίσεων- αλλά και εντατικοί έλεγχοι  ασφαλείας στα προσφυγικά καταλύματα.
 4. Τέλος, έχει διευρυνθεί η συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν εφαρμοστεί σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Σε περίπτωση όμως που από τη διερεύνηση και ανάλυση των πρόσφατων επιθέσεων προκύψουν κενά, τότε αυτά θα πρέπει να κλείσουν.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι,  το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας δεν διαθέτει καμία σοβαρή εξήγηση για ποιο λόγο οι πρόσφατες επιθέσεις έγιναν στη Βαυαρία και όχι σε κάποιο άλλο κρατίδιο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν η Γερμανία σκοπεύει να αντιδράσει όπως η γαλλική κυβέρνηση και να δώσει εντολή βομβαρδισμού σε περιοχές που δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: "Η γερμανική εντολή παραμένει ως έχει, αφορά με άλλα λόγια μόνο αναγνωριστικές πτήσεις και εν πτήση ανεφοδιασμό συμμαχικών αεροσκαφών. Η γερμανική συμμετοχή γίνεται σε συνεννόηση με τους εταίρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και αποτελεί μέρος της γενικότερης στρατηγικής".

Διέκοψε τις διακοπές της η Μέρκελ

Σταματάει άρον άρον τις διακοπές της η Άνγκελα Μέρκελ και γυρίζει πίσω στο Βερολίνο για να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Μέρκελ βρισκόταν για διακοπές στη βόρεια Γερμανία μετά το συμβούλιο για την ασφάλεια το Σάββατο, αφήνοντας στο «πόδι της» τον υπουργό Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει γυρίσει δύο φορές από τις διακοπές τους τις τελευταίες 10 μέρες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δέχεται ισχυρά πλήγματα στην εικόνα της τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από το εξωτερικό για την «ανοιχτή» πολιτική που έχει ακολουθήσει στο προσφυγικό, με πολλούς να την κατηγορούν ότι έχει «ανοίξει» την πόρτα στην τρομοκρατία.

Η Μέρκελ γυρίζει σήμερα στο Βερολίνο, όπου θα έχει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα οι οποίες μέσα σε δέκα μέρες προκάλεσαν τον θάνατο σε 15 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, δύο από τους δράστες των επιθέσεων, ο Σύριος πρόσφυγας που ζητούσε άσυλο κι ένας άλλος, από το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν, είχαν σχέσεις με ένοπλους ισλαμιστές.

Τόσο η Αριστερά όσο και η Δεξιά στη Γερμανία εκτιμούν ότι η πολιτική της Μέρκελ είναι λανθασμένη.

«Όλες οι προβλέψεις μας αποδείχτηκαν σωστές. Η ισλαμική τρομοκρατία ήρθε στη Γερμανία» δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας, Horst Seehofer.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης