Τουρκία: Δίωξη εναντίον του Τουρκμένου που κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος

Τουρκία: Δίωξη εναντίον του Τουρκμένου που κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος

Ο Αλπαρσλάν Τσελίκ, που πολεμούσε σε μια ταξιαρχία Τουρκμένων με τη στήριξη των τουρκικών δυνάμεων εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της χώρας, συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου στη Σμύρνη

Τουρκία: Δίωξη εναντίον του Τουρκμένου που κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος
Διώκεται, από την τουρκική Δικαιοσύνη ο άνδρας που φέρεται να σκότωσε τον Ρώσο κυβερνήτη του μαχητικού που καταρρίφθηκε στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Ο Αλπαρσλάν Τσελίκ, που πολεμούσε σε μια ταξιαρχία Τουρκμένων με τη στήριξη των τουρκικών δυνάμεων εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της χώρας, συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου στη Σμύρνη με κατηγορίες που δεν σχετίζονταν με την υπόθεση, ωστόσο ένα δικαστήριο αποφάσισε τον Μάιο ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του.

Η δίωξη του Τσελίκ ήταν ένα πάγιο αίτημα της Μόσχας. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη σε μια επιστολή προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης