Βρετανία: Ψηφίζουν με... μολύβια - «Θα σβήσουν τις ψήφους μας!» λένε υπέρμαχοι του Brexit

Βρετανία: Ψηφίζουν με... μολύβια - «Θα σβήσουν τις ψήφους μας!» λένε υπέρμαχοι του Brexit

Γυναίκα κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι είναι τρελό που χρησιμοποιούνται μολύβια - Ψηφοφόρος του Φάρατζ δάνειζε το στιλό της στους πολίτες  

Βρετανία: Ψηφίζουν με... μολύβια - «Θα σβήσουν τις ψήφους μας!» λένε υπέρμαχοι του Brexit
Την στιγμή που οι Βρετανοί εξακολουθούν να προσέρχονται στις κάλπες ψηφίζοντας υπέρ ή κατά της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο απίστευτα περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες, αλλά και την... αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Independent η Τζάκλιν Τζάκσον από το Τσίτσεστερ διαμαρτυρήθηκε, επειδή στο εκλογικό τμήμα οι ψηφοφόροι είχαν στη διάθεσή τους μόνο μολύβια για να σημειώσουν την προτίμησή τους, υπονοώντας ότι η ψήφος τους μπορεί να παραποιηθεί.

Γι' αυτό το λόγο παρέμεινε έξω από το εκλογικό τμήμα δανείζοντας το στιλό της στους πολίτες, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ κάλεσαν την αστυνομία καταγγέλλοντας το περιστατικό.

Πράγματι, μία αστυνομικός κατέγραψε το επεισόδιο με την Τζάκσον να την μαγνητοσκοπεί με το κινητό της τηλέφωνο. Η γυναίκα από το Τσίτσεστερ, μάλιστα, ενημέρωνε τακτικά τον λογαριασμό της στο Twitter, στον οποίο αναφέρει πως είναι υποστηρίκτρια του επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP με επικεφαλής τον Νάιτζελ Φάρατζ.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει η Τζάκσον: «
Κλείσιμο
Ακόμα δεν ξέρω τι ψήφισαν οι κυρίες» με την αστυνομικό να απαντά: «Δεν σας αφορά τι ψήφισαν οι κυρίες», με την υποστηρίκτρια του Brexit να αιτιολογεί την παρουσία της στο σημείο λέγοντας: «Ήρθα εδώ και προσέφερα στον κόσμο στιλό γιατί υπάρχουν μόνο μολύβια στο εκλογικό τμήμα».



Όπως επισημαίνει ο Independent πολλοί υποστηρικτές του Brexit κάλεσαν του συμπολίτες τους να φέρουν μαζί τους στιλό πριν φτάσουν στα εκλογικά κέντρα σε περίπτωση που… η κυβέρνηση σβήσει τις ψήφους τους επειδή θα είναι γραμμένες με μολύβι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και μία ακόμα γυναίκα, η Λίντι Αμπεσίρα από το Ράινχαμ, η οποία τηλεφώνησε σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας την ύπαρξη μολυβιών και όχι στιλό.
 
«Μοιάζει τρελό που χρησιμοποιούνται μολύβια. Δεν είναι σωστό, καθώς είναι πολύ εύκολο για κάποιον να σβήσει την ψήφο σου. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτή είναι η σωστή διαδικασία αλλά αν είναι, τότε είναι εντελώς λάθος. Δεν αποτελεί ζήτημα μόνο για εμένα ή τον σύζυγό του, αλλά για ολόκληρη την κοινότητα», δήλωσε η 34χρονη γυναίκα, η οποία δεν μπορεί να ψηφίσει επειδή δεν είναι Βρετανίδα πολίτης. 

Σύμφωνα, πάντως, με τις τοπικές αρχές οι ψηφοφόροι αν δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το μολύβι που τους παρέχεται στο παραβάν, μπορούν να καταγράψουν την προτίμησή τους με το στιλό τους. 



«We need your help»: Στη Σκοτία και στο Λονδίνο ψηφίζουν να μείνουμε στην ΕΕ! 



Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αντιπαράθεση των δύο στρατοπέδων ανάμεσα στην παραμονή και την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ώρα που οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες.

Εντούτοις, σύμφωνα με αποκάλυψη του Guardian οι υπέρμαχοι του Brexit σκαρφίζονται απίστευτες μεθόδους για να πείσουν τους αναποφάσιστους ώστε να επικρατήσουν στη μάχη του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, λοιπόν, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί email στο οποίο ο επικεφαλής της επιτροπής για την καμπάνια της εξόδου από την ΕΕ, Μάθιου Έλιοτ, καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν «Leave».

«Μαθαίνουμε αναφορές ότι στις δύο περιοχές της χώρας που είναι περισσότερο εναντίον μας, την Σκοτία και το Λονδίνο, ψηφίσουν σε μεγάλο ποσοστό. Υπάρχει μία πραγματική πιθανότητα οι ψηφοφόροι του Λονδίνου και της Σκοτίας να ψηφίσουν για να μας κρατήσουν στην ΕΕ σήμερα παρότι οι σημαντικότερες περιοχές της χώρας ψηφίσουν για την αποχώρηση. Χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια να το σταματήσουμε αυτό. Παρακαλώ, καλέστε, στείλτε μηνύματα ή email στους φίλους σας και την οικογένειά σας που δεν έχουν ακόμα ψηφίσει και διαβεβαιώστε ότι θα ψηφίσουν Leave σήμερα», αναφέρει ο Έλιοτ στο μήνυμα.

«Αν δεν θέλετε τον κόσμο από το Λονδίνο να αναγκάσει εσάς και την οικογένειά σας να παραμείνετε στην ΕΕ παρακαλώ στείλτε email και τηλεφωνήστε στους φίλους σας και διαβεβαιώστε ότι θα ψηφίσουν Leave σήμερα! Αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί τις τελευταίες ώρες θα τα καταφέρουμε. Παρακαλώ πείτε το στους φίλους σας σήμερα», συνεχίζει η επιστολή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και μία φωτογραφία από εκλογικό κέντρο από «προάστια στο Λονδίνο».

Μετά τη δημοσίευση του ηλεκτρονικού μηνύματος ο Τσούκα Ουμούνα που θεωρείτο φαβορί για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε ότι οι υποστηρικτές της εξόδου της χώρας από την ΕΕ ολοκληρώνουν την καμπάνια τους όπως την ξεκίνησαν «προσπαθώντας να διχάσουν τη χώρα και όχι να την ενώσουν, στρέφοντας περιοχές, έθνη και κοινότητες τη μία εναντίον της άλλης. Οι Λονδρέζοι και οι Σκοτσέζοι έχουν το ίδιο δικαίωμα να ασκήσουν την δημοκρατική επιλογή τους όπως όλοι οι άλλοι. Υπονοώντας ότι η ψήφος μας είναι κατά κάποιο τρόπο λιγότερο έγκυρη από αυτές άλλων περιοχών της Βρετανίας είναι απόλυτα επαίσχυντη». 














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης