Πάνω από 3.000 πρόσφυγες διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης

Πάνω από 3.000 πρόσφυγες διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης

Από την αρχή του 2016, η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 33.452 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε 241 πλεούμενα. Το 71% ήταν άνδρες, το 12% γυναίκες και το 17% ανήλικα

Πάνω από 3.000 πρόσφυγες διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης
Τα κλειστά σύνορα στο βαλκανικό διάδρομο έχουν στρέψει τις προσφυγικές ροές στην περιοχή της Λιβύης και στο πέρασμα προς Ιταλία. Όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη (24/5) οι ιταλικές αρχές, πάνω από τρεις χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, κατά την διάρκεια είκοσι τριών επιχειρήσεων, υπό τον συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετείχαν πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής, της στρατιωτικής επιχείρησης Eunavformed, μια ναυτική μονάδα του μη κυβερνητικού οργανισμού Sos Mediterranee, δυο ρυμουλκά και ένα εμπορικό πλοίο.

Οι μετανάστες μεταφέρονται στην ξηρά και από πλοία της Frontex, ενώ, συνολικά, τις τελευταίες σαράντα οκτώ ώρες διασώθηκαν πέντε χιλιάδες εξακόσιοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Από την αρχή του 2016, η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 33.452 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε 241 πλεούμενα. Το 71% ήταν άνδρες, το 12% γυναίκες και το 17% ανήλικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης