Πώς κατάφερε να «στηθεί» το τρομοκρατικό δίκτυο που αιματοκύλησε Παρίσι και Βρυξέλλες

Πώς κατάφερε να «στηθεί» το τρομοκρατικό δίκτυο που αιματοκύλησε Παρίσι και Βρυξέλλες

Aπό τους δέκα τρομοκράτες που χτύπησαν στο Παρίσι, οι εννέα είναι νεκροί ενώ ο τελευταίος, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας

Πώς κατάφερε να «στηθεί» το τρομοκρατικό δίκτυο που αιματοκύλησε Παρίσι και Βρυξέλλες
«Βροχή» επικριτικών σχολίων εντός κι εκτός του Βελγίου εξακολουθεί να δέχεται η κυβέρνηση των Βρυξελλών την ώρα που έρχονται στο «φως» στοιχεία που ενισχύουν τις κατηγορίες περί ολιγωρίας των αρχών, μία εβδομάδα έπειτα από τα τυφλά χτυπήματα στο αεροδρόμιο και το σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες

Το γαλλοβελγικό δίκτυο με τα πολλά πρόσωπα των τρομοκρατών που αιματοκύλησε το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», αν και είχε εξαρθρωθεί τον Ιανουάριο του 2015 από τις βελγικές αρχές, κατάφερε να στηθεί εκ νέου κάτω από τη μύτη τους και παρά το γεγονός ότι τα άτομα αυτά είχαν μπει στο μάτι της βελγικής αστυνομίας
.

Όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, από τους δέκα τρομοκράτες που χτύπησαν στο Παρίσι, οι εννέα είναι νεκροί ενώ ο τελευταίος, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Αναφορικά με τους τρομοκράτες των Βρυξελλών, αυτοί ενώ είχαν... συντονιστικό ρόλο στις επιθέσεις των Παρισίων, καθώς ανέλαβαν δράση στα χτυπήματα των Βρυξελλών μετά την σύλληψη του Αμπντεσλάμ. Επιπλέον, εξακολουθεί να
Κλείσιμο
αγνοείται ο άνδρας με το... καπέλο.

«Σαν να έχει ανοίξει η γη και τον κατάπιε», είναι τα σχόλια του ξένου Τύπου για τον τρίτο τρομοκράτη του αεροδρομίου των Βρυξελλών, για τον οποίο οι αρχές του Βελγίου έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. 

«Το τρομοκρατικό δίκτυο που εξαπέλυσε τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες είχε την έδρα του στην περιοχή Verviers του Βελγίου και ο εμπνευστής του ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία του Βελγίου στις 15 Ιανουαρίου του 2015 και μέσα σε λίγους μήνες αναγεννήθηκε για να χτυπήσει στις 13 Νοεμβρίου του 2015 στην καρδιά των Παρισίων και στις 22 Μαρτίου του 2016 στις Βρυξέλλες», γράφει η εφημερίδα «Le Monde» και προσθέτει: «Από τους δέκα καμικάζι του Παρισιού, οι εννέα είναι νεκροί. Ο δέκατος ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βρίσκεται στα χέρια της βελγικής αστυνομίας. Και μετά την σύλληψη του, οι συνεργοί του έγιναν εκτελεστές, αυτοί που σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στο αεροδρόμιο και το σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες. Ο Χαλίντ ελ Μπακραουί αλλά και ο Ναζίμ Λαχράουι, είχαν αναλάβει υποστηρικτικό ρόλο στις επιθέσεις των Παρισίων, στη συνέχεια όμως έλαβαν πιο ενεργό ρόλο στα χτυπήματα των Βρυξελλών».

Στο μεταξύ, σοβαρές ελλείψεις και σφάλματα ασφαλείας βαραίνουν τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου μετά τις αποκαλύψεις για στοιχεία αναφορικά με τους τρομοκράτες.

Την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ θα παραμείνει κλειστό και σήμερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αερολιμένα, μία εβδομάδα μετά την επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία ισοπεδώθηκε η αίθουσα αναχωρήσεων.  

Επιπλέον, η εταιρεία «Stib», που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι όλοι οι σταθμοί του μετρό θα επαναλειτουργήσουν σήμερα εκτός του σταθμού Μάαλμπεκ, όπου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του την 22α Μαρτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης