Οι πρώτες εικόνες από το διαμέρισμα των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες

Οι πρώτες εικόνες από το διαμέρισμα των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες

Bρίσκεται στην περιοχή Schaerbeek στις Βρυξέλλες και χρησιμοποιούνταν από τα αδέρφια Χαλίντ και Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι - Και οι τρεις θεωρούνται νεκροί, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα

Οι πρώτες εικόνες από το διαμέρισμα των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες
Φωτογραφίες από το διαμέρισμα των τρομοκρατών οι οποίοι σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω της ιστοσελίδας της, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Είναι η πρώτη ματιά στο κρησφύγετο των βομβιστών, εκεί όπου οι τρομοκράτες έφτιαξαν τις βόμβες και οργάνωσαν το δολοφονικό σχέδιο για της επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή Schaerbeek στις Βρυξέλλες και χρησιμοποιούνταν από τα αδέρφια Χαλίντ και Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι, ο οποίος φέρεται να ήταν ο κατασκευαστής των «γιλέκων-αυτοκτονίας» με τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στο Παρίσι. Και οι τρεις θεωρούνται νεκροί, ενώ οι βελγικές αρχές αναζητούν άλλα δύο άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στο μακελειό.

Κλείσιμο

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί
Οι αστυνομικοί είπαν ότι βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα μια ακόμη βόμβα, μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και «χημικά». Παράλληλα, εντόπισαν έναν υπολογιστή ο οποίος περιείχε ένα σημείωμα αυτοκτονίας από τον Ιμπραήμ ελ Μπακράουι, στο οποίο ο τρομοκράτης ανέφερε ότι δεν ένιωθε ασφαλής έπειτα από την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Μεταξύ άλλων και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στο διαμέρισμα βρέθηκε ένα σπασμένο iPad, το οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες για την οργάνωση των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης οι τρεις τρομοκράτες, οι οποίοι διέμεναν στο διαμέρισμα, κάλεσαν ένα ταξί από το σπίτι τους και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, ο οδηγός του ταξί παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι οι πελάτες που πήρε του ζήτησαν να μην αγγίξει τις αποσκευές τους, όταν εκείνος προσπάθησε να τους βοηθήσει να τις βάλουν στο ταξί.


Γιατί δεν κατάφεραν να πάρουν την τέταρτη βόμβα μαζί τους
Οι τρομοκράτες είχαν σχεδιάσει να πάρουν μαζί τους στο αεροδρόμιο συνολικά τέσσερις βαλίτσες, αλλά η εταιρεία ταξί με την οποία επικοινώνησαν τους έστειλε ένα μικρότερο όχημα, σε σχέση με αυτό που είχαν ζητήσει, γεγονός που σήμαινε ότι έπρεπε να αφήσουν τη μία βαλίτσα πίσω στο διαμέρισμα.

Ο Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο αεροδρόμιο, ενώ 79 λεπτά αργότερα ο Χαλίντ ανατινάχθηκε σε σταθμό του μετρό των Βρυξελλών.


«Έμεναν 2,5 μήνες στο διαμέρισμα, ήταν πολύ φιλικοί»
Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι τα δύο αδέρφια που σκοτώθηκαν είχαν νοικιάσει πριν από λίγο καιρό ένα διαμέρισμα στην περιοχή Forest των Βρυξελλών, στο οποίο η αστυνομία του Βελγίου έκανε επιδρομή την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης σκοτώθηκε ένας τρομοκράτης, ο 35χρονος  Αλγερινός Μοχάμεντ Μπελκαΐντ. Με το ψευδώνυμο Σαμίρ Μπουζίντ, ο Μπελκαΐντ είχε καταγραφεί ότι βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Αμπντεσλάμ και τον Λαακραουί, στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο. Επίσης, υλικό από κάμερες ασφαλείας τον έχει καταγράψει με τον Λαακραουί, στις 17 Νοεμβρίου, να δίνει μετρητά σε ξάδελφο του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ- του «εγκεφάλου» της επίθεσης στο Παρίσι.

Πάντως, οι γείτονες των τριών βομβιστών στη γειτονιά τους στο Schaerbeek είπαν στην αστυνομία ότι δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους άντρες. Μόνο ένα άτομο, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκάλυψε στις αρχές ότι οι τρομοκράτες ζούσαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα για περίπου 2,5 μήνες και πως ένας από τους τρεις άντρες φορούσε συχνά περούκα.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι ένιωσε άσχημα όταν έμαθε για τις επιθέσεις γιατί συμπαθούσε τους νέους του γείτονες! 

«Έδειχναν πολύ φιλικοί», φέρεται να είπε.


Βίντεο από το κρησφύγετο των βομβιστών
Δείτε φωτογραφίες από το διαμέρισμα 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης