Πέντε άξονες συνεργασίας Ε.Ε. – Ρωσίας, αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ

Πέντε άξονες συνεργασίας Ε.Ε. – Ρωσίας, αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ

«Ήταν «ευτυχές» πως δεν ασχολήθηκαν για άλλη μια φορά με το ζήτημα των κυρώσεων αλλά με τα περιθώρια συνεργασίας», τόνισε η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας

Πέντε άξονες συνεργασίας Ε.Ε. – Ρωσίας, αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ
Θετικά αποτίμησε η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μοργκερίνι τις διεργασίες για την συνεργασία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού στις Βρυξέλλες. 

Η Ιταλίδα Ύπατη Αρμοστής δήλωσε πως οι ΥΠΕΞ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ομοφώνως συμφώνησαν για τους άξονες της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία και είπε πως ήταν «ευτυχές» πως δεν ασχολήθηκαν για άλλη μια φορά με το ζήτημα των κυρώσεων αλλά με τα περιθώρια συνεργασίας.  

Οι ΥΠΕΞ της Ευρώπης αποφάσισαν με το τέλος των διεργασιών τη συνεργασία σε πέντε άξονες, αρχίζοντας με την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Μίνσκ για ειρήνευση στην Ουκρανία. Σημαδιακό είναι όπως τόνισε η Φεντερίκα Μοργκερίνι το γεγονός πως σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, μια κίνηση που η ΕΕ δεν αναγνωρίζει και καταδικάζει. 

Οι υπόλοιποι άξονες συνεργασίας συμπεριλαμβάνουν την ενδυνάμωση των σχέσεων με εταίρους στην ανατολική και κεντρική Ασία, την διαφοροποίηση των πόρων ενέργειας της ΕΕ, τους επιλεκτικούς τομείς συνεργασίας με τη Ρωσία στις εξωτερικές σχέσεις με κράτη όπως τη Βόρεια Κορέα και την ενδυνάμωση και υποστήριξη κοινωνίας των πολιτών στη Ρωσία μέσω «επενδύσεις σε τομείς συνεργασίας μεταξύ των νέων σε ΕΕ και Ρωσία». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης