ΗΠΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή «Σούπερ Τρίτη νούμερο 2»

ΗΠΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή «Σούπερ Τρίτη νούμερο 2»

Πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι αναμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα της κάλπης σε πέντε κρίσιμες αμερικανικές πολιτείες

ΗΠΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή «Σούπερ Τρίτη νούμερο 2»
Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή «Σούπερ Τρίτη νούμερο 2»
, η οποία θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη του υποψηφίου που θα λάβει το χρίσμα για τους Ρεπουμπλικάνους αλλά και για τους Δημοκρατικούς, πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι αναμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα της κάλπης σε πέντε κρίσιμες αμερικανικές πολιτείες. 
   
Πέντε μεγάλες πολιτείες (Φλόριντα, Ιλινόι, Μισούρι, Οχάιο, Βόρεια Καρολίνα)  ψηφίζουν αύριο για τις προκριματικές εκλογές μία ημέρα που αποκαλείται «Σούπερ Τρίτη», λόγω πολλών ψηφοφοριών και της σημασίας τους. Η αυριανή μέρα θα είναι καθοριστικής σημασίας και για τους δύο υποψηφίους των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, τη Χίλαρι Κλίντον και τον 74χρονο Μπέρνι Σάντερς. Η Χίλαρι διατηρεί άνετο προβάδισμα όσον αφορά τους εκλέκτορες έναντι του αριστερού γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς. 
 
Κλείσιμο
Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, μπορεί να είχε χτες δύο ήττες στη φαρέτρα του - στην πολιτεία Ουαϊόμινγκ και στην Ουάσινγκτον - όμως ο Αμερικανός Μίδας, Ντόναλντ Τραμπ, εξακολουθεί να έχει προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. 
     
Λίγες ώρες προτού στηθούν οι κάλπες στις πέντε πολιτείες, ο Τραμπ βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν σε προεκλογική του συγκέντρωση στο διεθνές αεροδρόμιο Ντέιτον του Οχάιο. Αλλά και μία ημέρα νωρίτερα, ξέσπασαν βίαια επεισόδια μεταξύ υποστηρικτών και επικριτών του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου σε συγκέντρωση στο Σικάγο. 
   
Στο Ουαϊόμινγκ, ο πανύψηλος γερουσιαστής του Τέξας και ο ισχυρότερος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τεντ Κρουζ έλαβε εννέα από τους συνολικά 12 εκλέκτορες αποσπώντας το 66% των ψήφων. Ο Κρουζ άφησε πίσω τον γερουσιαστή της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο (19,5%) αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ (7,2%).
 
Στην Ουάσινγκτον, τον πολιτικό μικρόκοσμο που υποστηρίζει περισσότερο τους Δημοκρατικούς από τους Ρεπουμπλικάνους στις εθνικές εκλογές, ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, επικράτησε του Τζον Κάσιτς με 37,3% έναντι 35,5% που έλαβε ο κυβερνήτης του Οχάιο, ενώ ο Τραμπ είναι στην τρίτη θέση με 13,8%.  Η νίκη του Ρούμπιο, ευνοουμένου του κατεστημένου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, του δίνει δέκα από τους 19 εκλέκτορες στην Ουάσινγκτον έναντι εννέα για τον Κάσιτς . Παρά τις δύο ήττες, ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί, ισχυρό προβάδισμα όσον αφορά τους εκλέκτορες στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που εντείνεται καθώς πλησιάζει η Σούπερ Τρίτη νούμερο 2" για τις ΗΠΑ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης