Ουκρανία: Η κυβέρνηση αναμένεται να απαγορεύσει δημοφιλή χριστουγεννιάτικη ταινία

Ουκρανία: Η κυβέρνηση αναμένεται να απαγορεύσει δημοφιλή χριστουγεννιάτικη ταινία

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά δεν θα είναι όπως κάθε χρόνο για εκατομμύρια πολίτες στην Ουκρανία, που είναι πολύ πιθανόν να μην παρακολουθήσουν φέτος στην τηλεόραση την αγαπημένη τους ταινία «Η ειρωνεία της τύχης» - Γιατί η ουκρανική κυβέρνηση αναμένεται να απαγορεύσει αυτή την ταινία καθώς και τις ταινίες του Ζεράρ Ντεπαρντιέ;

Ουκρανία: Η κυβέρνηση αναμένεται να απαγορεύσει δημοφιλή χριστουγεννιάτικη ταινία
Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι πιο «φτωχά» για εκατομμύρια Ουκρανούς, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να απαγορεύσει την προβολή από την τηλεόραση της αγαπημένης τους ταινίας. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα στην Ουκρανία, αλλά, και σε άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης οι πολίτες κάθονται μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσουν την σοβιετική ρομαντική κωμωδία του 1976 «Η ειρωνεία της τύχης».

Η προβολή της ταινίας από την τηλεόραση τα Χριστούγεννα αποτελεί πλέον παράδοση για τις περισσότερες οικογένειες στην Ουκρανία, αλλά, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, φέτος η ουκρανική κυβέρνηση μελετά να απαγορεύσει την προβολή της, επειδή οι πρωταγωνιστές της έχουν υποστηρίξει ανοιχτά την προσάρτηση της Χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Κλείσιμο
Πάντως, ο σκηνοθέτης της ταινίας Eldar Ryazov, που απεβίωσε νωρίτερα μέσα στο έτος, υπήρξε σφοδρός επικριτής της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Η «Ειρωνεία της τύχης» αναφέρεται σε μια παρέα νέων ανθρώπων, που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μεθούν σε δημόσια λουτρά στη Μόσχα και κάνουν πρόποση στον φίλο τους Ζένια, που αναμένεται να παντρευτεί.

Ένας από την παρέα, ο Παβλίκ, πρέπει να πάρει το αεροπλάνο για το Λένινγκραντ, (Αγία Πετρούπολη), αλλά οι μεθυσμένοι φίλοι των δύο αντρών βάζουν κατά λάθος στο αεροπλάνο τον Ζένια. Ο Ζένια φτάνει στο Λένινγκραντ και ζαλισμένος παίρνει ταξί και δίνει την διεύθυνση του διαμερίσματός του στη Μόσχα.  Αφού, παραδόξως, υπάρχει η ίδια οδός και ο ίδιος αριθμός και στο Λένινγκραντ, ο Ζένια φθάνει στο «διαμέρισμά» του, το κλειδί που έχει ταιριάζει απόλυτα με την κλειδαριά του άγνωστου διαμερίσματος και ο νεαρός άντρας ανοίγει την πόρτα και πέφτει στο κρεβάτι, νομίζοντας ότι πρόκειται για το κρεβάτι του στη Μόσχα.

Η περιπέτεια και ο έρωτας αρχίζουν, όταν η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, η Νάντια θα βρει έναν άγνωστο στο κρεβάτι της.

Ο Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας στη Ρωσία, έγραψε στο Twitter: «Θέλουν να απαγορεύσουν την "Ειρωνεία της τύχης", τι θα γίνει όμως με την τύχη της Ουκρανίας;».

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας έχει δώσει στην δημοσιότητα μια λίστα με τους ηθοποιούς που αποτελούν «εθνική απειλή» για την χώρα. Στην λίστα είναι και ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που έχει πάρει την ρωσική υπηκοότητα. Το 2014 ο ηθοποιός δήλωσε: «Αγαπώ τη Ρωσία και την Ουκρανία, που αποτελεί μέρος της Ρωσίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης