ΗΠΑ: Τα πολυκαταστήματα Macy's έχουν ακόμα ξύλινες κυλιόμενες σκάλες!

ΗΠΑ: Τα πολυκαταστήματα Macy's έχουν ακόμα ξύλινες κυλιόμενες σκάλες!

Πολλά πράγματα έχουν σίγουρα αλλάξει στη Νέα Υόρκη, από το 1920 μέχρι σήμερα, όμως, οι ξύλινες κυλιόμενες σκάλες των πολυκαταστημάτων Macy's παραμένουν μια σταθερή διαχρονική αξία στην 34η οδό της αμερικανικής μεγαλούπολης

ΗΠΑ: Τα πολυκαταστήματα Macy's έχουν ακόμα ξύλινες κυλιόμενες σκάλες!
Το ιστορικό πολυκατάστημα Macy's παραμένει αγέρωχο από το 1920 στην καρδιά του Μανχάταν στην 34η οδό. Κατά καιρούς στο κατάστημα έχουν γίνει ανακαινίσεις, με την τελευταία ανακαίνιση να αρχίζει πριν τέσσερα χρόνια και να ολοκληρώνεται, μόλις, πριν λίγες ημέρες.

Η ανακαίνιση κόστισε συνολικά 400 εκατομμύρια δολάρια και τα πάντα άλλαξαν, εκτός από ένα πράγμα... τις ξύλινες κυλιόμενες σκάλες που οδηγούν στον έκτο όροφο!

Ο Steven Derwoed, αντιπρόεδρος του καταστήματος, δήλωσε στην εφημερίδα The New York Times ότι όταν το κατάστημα άρχισε να ανακαινίζεται πολλοί πελάτες ρωτούσαν, αν οι παραδοσιακές κυλιόμενες σκάλες θα αντικατασταθούν.

                             Οι ξύλινες κυλιόμενες σκάλες στο Macy's

Κλείσιμο


Ο ίδιος ανέφερε ότι τα σκαλοπάτια είναι κατασκευασμένα από ξύλο βελανιδιάς και φλαμουριάς, ένα ξύλο που είναι γνωστό για την μεγάλη ανθεκτικότητά του, ενώ συμπλήρωσε ότι μετά την ανακαίνιση αρκετοί ενθουσιασμένοι πελάτες πήγαν στο κατάστημα και βιντεοσκοπούσαν τις «ιστορικές» κυλιόμενες σκάλες και μετά ανέβασαν τα βίντεο στο YouTube.

Οι «αγέρωχες» ξύλινες κυλιόμενες σκάλες του Macy's οδηγούν στον έκτο όροφο, όπου βρίσκεται το ιταλικό εστιατόριο Stella 34, αλλά, εκεί οι πελάτες του καταστήματος θα βρουν και προειδοποιητικές πινακίδες για τα μικρά παιδιά και τις κυρίες με ψηλά τακούνια, αφού τα κενά ανάμεσα στα ξύλα από φλαμουριά του κάθε σκαλοπατιού θα μπορούσαν να εγκλωβίσουν ένα ανθρώπινο δάχτυλο ή ένα τακούνι. Μια παρόμοια περίπτωση συνέβη τον Ιούλιο του 2010, όταν μια τετράχρονη έχασε το δάχτυλό της σε μια προσπάθεια να πιάσει ένα μπουκάλι νερό που της είχε πέσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης