Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη για επαφές με τη συριακή αντιπολίτευση

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη για επαφές με τη συριακή αντιπολίτευση

Συνομιλίες με τον Ελεύθερο Συριακό στρατό ώστε να εξευρεθεί πολιτική λύση στην κρίση

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη για επαφές με τη συριακή αντιπολίτευση
Τη στιγμή που πολεμικά πλοία από την Κασπία Θάλασσα βομβαρδίζουν τη Συρία, ενώ εξακολουθούν να γίνονται καταγγελίες για αεροπορικές επιδρομές που δεν στοχεύουν θέσεις τζιχαντιστών, η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για επαφές με τη συριακή αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η Μόσχα είναι έτοιμη να συνάψει επαφές με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, την κυριότερη ένοπλη οργάνωση της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης της Συρίας, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες όλων των πλευρών στον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και να βρεθεί τελικά μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση.

Κλείσιμο
Η Μόσχα «είναι έτοιμη να έρθει σε επαφή με τους ηγέτες αυτής της οργάνωσης με σκοπό να συζητηθεί η πιθανότητα εμπλοκής της στην εφαρμογή μιας πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης μέσω συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης (της Συρίας) και της πατριωτικής αντιπολίτευσης», δήλωσε η κυρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα μπορούσε να συντονίσει τις ενέργειές του με τη ρωσική πολεμική αεροπορία στον αγώνα τους εναντίον των τζιχαντιστών.

Η Ρωσία θα διατηρήσει επαφές με όλο το φάσμα της συριακής αντιπολίτευσης και το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τους εταίρους των χωρών που έχουν ήδη επαφές με τον ΕΣΣ ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να έρθει σε επαφή με τους ηγέτες της οργάνωσης αυτής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης